Pep, "Građani" i petnaest utakmica do večnosti!

Autor: Stefan Matić
petak 29.03.2019.
16:56
Izvor: Sportske.net

Mančester siti ima šansu da uradi nešto što niko nije uspeo na Ostrvu.

EPA-EFE/DIMITRIS LEGAKIS
EPA-EFE/DIMITRIS LEGAKIS

Povezane vesti

Završnica fudbalske sezone počinje u ligama 'Petice', najneizvesnije trke će se svakako voditi u Nemačkoj i Engleskoj.

U kolevci modernog fudbala se za trofej šampiona bore Mančester Siti i Liverpul, "Redsi" trenutno imaju dva boda prednosti ali i utakmicu više, a u nedelju ih čeka Poketinov Totenhem.

Sa druge strane, Pep otvara kolo protiv Fulama na "Krejven Kotidžu", Mitrović i drugari koji su maltene sigurni povratnici u Čempionšip ne bi trebalo da budu težak zalogaj za branioca titule.

Ono što je neverovatno je to da se "Građani" nalaze u konkurenciji za sva četiri trofeja u sva četiri takmičenja gde su učestvovali.

Karabao (Liga) Kup su već osvojili, igraju protiv Brajtona u polufinalu FA Kupa, dok ih u četvrtfinalu Lige šampiona čekaju "Pevci" iz Londona.

Siti se nalazi u istorijsko prilici da objedini sva četiri trofeja, podvig kakav niko nije uspeo da načini klub iz Engleske.

Siti

Najbliži su bili Čelsi u sezoni 2006/2007 i Mančester junajted 2008/2009 godine, Murinjove "Plavce" je tada zaustavio poraz na penale u polufinalu LŠ od strane Liverpula, dok je Fergijeve "Đavole" Everton izbacio iz FA Kupa a zatim je sledio poraz od Barselone u finalu Lige šampiona.

Gvardiola ima na raspolaganju vrhunski tim, Katalonac je naštimovao tim za finiš sezone ostaje da se sačeka i vidi da li će Pep ponovo zadiviti Evropu postavljajući ovaj gotovo nemogući rekord.

Ukoliko pobede svih 15 preostalih utakmica, nema dileme da će ova generacija "Građana" biti upisana zlatnim slovima u istoriju engleskog fudbala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bosnapd
Saturday, 30.03.2019
13:35

Ligu sampiona sigurno nece uzeti.

avatar
NikkiCFC
Friday, 29.03.2019
21:05

Liga kup uzeo protiv Celsija i Lestera na penale uz dosta srece kako na samim utakmicama tako i u zrebu kroz celo takmicenje. FA CUP bi ispali od Svonsija da ih sudija nije pogurao. LS nemaju sanse... Sve u svemu nista posebno...

avatar
Mangus
Friday, 29.03.2019
18:32

Nek uzmi i FA i LS, al neka izgube PL i biće ok :)

avatar
Logika i argumenti
Friday, 29.03.2019
18:12

Pep ako ovo ostvari svaka mu cast ne samo za ova 4 trofeja vec ce imati priliku da doda jos 3 do kraja godine sto znaci 7 trofeja... U Barsi je uzeo tripletu i sesticu...Kvadrupl i sedmica kapa dole doktore...