Pelegrini, kako bez Turea?

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 08.02.2015.
15:35
Izvor: Sportske.net

Najveći problem za Mančester Siti u ovom trenutku jeste sve veći zaostatak u odnosu na Čelsi koji sada iznosi 7 bodova, a glavni uzrok tome jeste izostanak Jaje Turea.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Manuel Pelegrini ima fenomenalne fudbalere u svom sastavu, ne bismo da govorimo kolika je vrednost njegovog tima koji prosto mora sa ovakvom ekipom da se bori za titulu šampiona u Engleskoj.

Na osnovu statistike veoma lako možemo zaključiti da je najbolji igrač ove ekipe Jaja Ture, čovek koji se trenutno nalazi na Afričkom Kupu Nacija gde će danas igrati finale protiv Gane za svoju Obalu Slonovače.

Naime, od 18 utakmica koliko je on odigrao za Siti u Premijer ligi "Građani" su dobili čak 14 mečeva uz po dva poraza i nerešenih ishoda, dok je bez njega Siti totalno nemoćan.

Od 6 mečeva bez njega, Siti nije pobedio niti jednu utakmicu, uz pet nerešenih rezultata i jednim porazom. Na ovih 6 utakmica Siti je postigao samo 7 golova, dok je na onih 18 na kojima je igrao Ture postigao 40.


Inače, Ture nije igrao na poslednje četiri utakmice za Siti, a upravo je ovaj period možda i ključan u borbi za titulu pošto je Čelsi koji takođe nije u najboljoj formi napravio razliku od 7 bodova.

Krivca vidimo isključivo u Manuelu Pelegriniju, koji nije uspeo da pronađe način da osvoji tri boda ove godine kada u timu nema Jaje Turea. Fernando i Fernandinjo su igrači koji igraju na sredini terena i koji pokušavaju da zakrpe rupe u odbrani i da kreiraju prilike svojim saigračima u napadu, ali im ne polazi za rukom da na pravi način zamene sjajnog igrača iz Obale Slonovače.

"Pokušavamo da nađemo prostora, ali nam ne uspeva. Fali nam ideja u napadu.", rekao je Manuel Pelegrini nakon meča sa Halom koji je završen rezultatom 1:1.

"Sa loptom u nogama nismo znali kako da napravimo priliku za gol protiv ekipe koja se jako dobro branila
.", rekao je Pelegrini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Roči Salamanka
Sunday, 08.02.2015
16:51

Kako bez Turea,pa nisu igrali protiv Man Utd nego Hala,imaju Fernanda,Nasrija,Silvu,Jovetu,Aguera,Dzeka,Milnera,Navasa....

avatar
tony zahirovic1234
Monday, 09.02.2015
13:41

Slazem se sa tobom ali fernando je panj nasri tek oporavljen navas nema hleba da prebaci prvu stativu zato ture nedostaje.