Pelegrini ima novu ponudu

Autor: Pavle Lazarević
četvrtak 07.04.2016.
22:39
Izvor: Sportske.net

Sadašnji trener Mančester Sitija ne mora da brine za posao nakon juna, kada će Pep Gvardiola preuzeti njegovo mesto.

Beta/AP photo/Adam Davy
Beta/AP photo/Adam Davy

Povezane vesti

Nakon što je Ruski gigant, Zenit iz Sankt Petersburga pokazao veliko interesovanje da Manuel Pelegrini nasledi odlazećeg menadžera Andrea Viljaš-Boaša, iskusni Čileanac dobio je još jednu ponudu velikog evropskog kluba.

Naime, nekadašnji osvajač španske Primere iz sezone 2003-04, Valensija, pominje se kao naredna destinacija 62-godišnjeg stručnjaka. Kako navode evropski mediji, pregovori su već u toku, bivšem treneru, između ostalog, Real Madrida se nudi trogodišnji ugovor.

Ipak, Pelegrini neće po svaku cenu prihvatati ponudu kluba sa obale Sredozemnog mora. Ističe se da on traži garancije od uprave Valensije da ima potpunu kontrolu nad trasnferima i slobodu da pruža šansu u prvom timu igračima iz omladinske škole fudbala.

Pelegrini je navodno više zainteresovan za projekat singapurskog biznismena Petera Lima, na čelu Valensije, nego za prelazak u ruski Zenit.

Valensija je već otpustila dvojicu menadžera ove sezone, Nuna Espirita Santa i Gerija Nevila, nakon vrlo loših i neočekivanih rezultata, pa se ovaj tim nalazi na 6 bodova od zone ispadanja, sedam kola pre kraja prvenstva. Ekipu će do kraja sezone predvoditi iskusni Pako Ajestaran, koji je dobio ulogu privremenog menadžera.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke