Pekermanova "metla" - Falkao više ne treba Kolumbiji

Autor: Nikola Miloradović
petak 06.05.2016.
00:26
Izvor: Sportske.net

Selektor Kolumbije Hoze Pekerman objavio je preliminarni spisak za predstojeći Kopa Amerika, a na njemu nema nekoliko zvučnih imena.

BETA/AP Photo/Jorge Saenz
BETA/AP Photo/Jorge Saenz

Povezane vesti

Jedan od najboljih napadača na svetu u poslednjih pet do deset godina, Radamel Falkao, već drugu godinu zaredom ne pokazuje ni mrvicu onoga što je pokazivao u dresu madridskog Atletika i Porta.

Od kako je napustio Španiju, solidno je igrao u redovima Monaka, ali je u drugoj sezoni u Kneževini doživeo tešku povredu koja ga je odvojila od Svetskog prvenstva u Brazilu pre dve godine. Sada je na putu da propusti još jedno veliko takmičenje, kako se ne nalazi na prvom spisku selektora kolumbijske reprezentacije.

Pored Falkaa, koji sada nije ni zaslužio poziv, na spisku se ne nalazi ni fudbaler čiji je transfer u kineski Gvanžu jedan od najvećih u istorji fudbalskih takmičenja u Aziji, Džekson Martinez. Njegov iznenadni pad forme nakon prelaska u redove Atletiko Madrida početkom ove sezone, uslovio je i odlazak iz glavnog Španije nakom samo šest meseci provedenih na "Visente Kalderonu".

U Kini je nešto bolja situacija kada je njegova forma u pitanju, pa je za pet mečeva već prestigao skor iz Atletika, kada je na 15 mečeva za ovosezonskog finalistu Lige šampiona postigao svega dva pogotka. To nije zadovoljilo Pekermana te se ni njegovo ime ne nalazi na širem spisku reprezentacije Kolumbije za predstojeći Kopa Amerika "Senternario", koji će se po prvi put održati van južnoameričkog tla i to u SAD.

Čudi i izostanak napadača lisabonskog Sportinga Teofila Gutiereza, koji je u dresu "Lavova" ove sezone u Primeiri postigao 9 golova. To očgledno nije dovoljno za Hozea Pekermana, pa je momka koji je na četiri susreta na prethodnom šampionatu sveta u Brazilu postigao jedan pogodak i ubeležio jednu asistenciju. Nakon Mundijala, interesovanje za Guitereza pokazivao je i Real Madrid, ali je na kraju Kolumbijac ipak završio u prestonici Portugalije.

Na spisku nema ni iskusnih Pabla Armera, fudbalera Udinezea na pozajmici u Flamengu, kao ni dugogodišnjeg fudbalera Napolija Kamila Zunige, koji je zbog pada forme ove na pozajmici u Bolonji.

Iznenađenje je i izostavljanje fudbalera velškog Svonzija Džefersona Montera, koji takođe nije blistao ove sezone sa svega jednim pogotkom za "Labudove", i to u kupu, te se može zaključiti da je Pekerman na svoj preliminarni spisak od 40 imena uvrstio samo fudbaler koji su se dobro pokazali u sezoni za nama.

Napad će predvoditi vedete Milana i Borusije iz Dortmunda, Karlos Baka i Adrijan Ramos, a podršku u napadu će imati i u najboljem fudbaleru ove selekcije Hamesu Rodrigezu koji i pored loše forme u redovima madridskog Reala ove sezone, ipak nije mogao biti izostavljen sa spiska. Tu je i Huan Kvadrado koji će od sledeće sezone konačno dobiti pravu priliku u redovima Čelsija.

Na golu će još jednom najverovatnije biti David Ospina, a najjače karike u odbrani Kolumbije biće desni bek PSV-a Santijago Arijas, kao i centralni bekovi milanskih rivala, Kristijan Zapata i Džejson Muriljo.

Spisak Kolumbija Kopa Amerika
Spisak Kolumbija Kopa Amerika

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke