Pedi Mekner - Sjajan debi okom statistike

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 28.09.2014.
12:58
Izvor: Sportske.net

Mladi defanzivac Junajteda je bio iznuđeno rešenje Van Gala za meč sa Vest Hemom, ali kako je ovaj mladić odigrao, možda je zaradio mesto u rotaciji kod Holanđanina!

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Malo je ljudi i među tvrdokornim navijačima Junajteda koji su nešto znali o Pediju Mekneru pre njegovog debija protiv Vest Hema.

Gledajući Bleketa, Džonsa, Evansa i Smolinga, koji su ove sezone bili daleko od impresivnih, neki su očekivali pravu katastrofu, kada ovaj dečko nije dobio priliku pored njih.

Ipak, Mekner je sve zadivio, vrlo verovatno i samog Van Gala, spasio je siguran gol intervencijom koje se ne bi postideli ni najbolji štoperi na svetu, a njegova statistika je fantastična!

Mekner je imao 13 uspešnih intervencija, najviše od svih defanzivaca u subotu, a nije napravio nijednu grešku prilikom pokušaja interverncije!

Imao je jednu presečenu loptu, 83% uspešnosti dodavanja, a od 67 dodira loptom koliko je imao, 0 je bilo pogrešnih, odnosno nije mu oduzeta nijedna lopta i onih 17% neuspešnih dodavanja su bila uspešna ispucavanja lopte.

Ovakav debi je zaista bio impresivan i sada se postavlja pitanje - Hoće li Van Gal dati šansu ovom dečku? Kada se pogleda ko mu je konkurent u ovom trenutku, svakako je zaslužuje!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke