Pazite se Tajlanđani, imate posla sa gazda Silviom!

Autor: Miloš Marković
petak 01.05.2015.
13:05
Izvor: Sportske.net

Berluskoni je u Milanu još od daleke 1986. godine, iz kluba će izaći pod svojim uslovima.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Iako je jučerašnji dan označen kao 'dan D' za rosonere, očekivane tektonske promene se nisu dogodile.

Jedina stvar koju smo saznali juče jeste to da hrabri Pipo Inzagi ostaje na klupi Milana, da je legendarni napadač a sada trener preživeo još jedan udar i da će se o njegovoj sudbini raspravljati tek kada se reši vlasničko pitanje.

Logično, pred rukovodstvom Milana je veliki posao.

Silvio Berluskoni je ušao u pregovore o prodaji kluba, već neko vreme se spekuliše sa potencijalnim imenima sa istoka, izdvojio se već pomenuti gospodin Bi sa Tajlanda.

Berluskoni je, navode italijanski mediji, potpisao predugovor po kome je bio u obavezi da konačnu odluku donese poslednjeg dana aprila ili da plati određenu novčanu kaznu zbog kršenja dogovora.

Ipak, gospodin sa Tajlanda mora da shvati da posluje sa gazda Silviom.

Berluskoni je u Milanu od 1986. godine, iz njega planira da izađe po svojim uslovima. Investitor sa Tajlanda je spreman da otkupi 51% vlasništva, Silvio nije zadovoljan.

Berluskoni želi da proda (najmanje) 75% svog vlasništva i tako izbegne veliki deo buduće odgovornosti za (finansijsko) funkcionisanje kluba i ulaganje u rosonere.

Još jedna sporna stvar jeste kadrovske prirode.

Berluskoni bi trebalo da ostane počasni predsednik kluba, a Barbara da zadrži svoju sadašnju ulogu u klubu, te da Adrijano Galijani bude neka vrsta 'posrednika' i poslovne veze između Berluskonija i novog vlasnika.

Tim okupljen oko Bi Teačubola postaje nervozan, javljaju italijanski mediji, Tajlanđanima se ne sviđaju odlaganja gazde Silvija, nisu sigurni da li će uopšte pristati da započnu novu rundu pregovora koja je zakazana za danas.

Pojedini mediji, sa druge strane, spekulišu da je pravi razlog Berluskonijevog odlaganja kineski konzorcijum koji je u poslednjem trenutku dostavio kontraponudu i istakao jasnu želju da se uključi u posao.

"Iz čitave priče ne mogu da izađem kao gubitnik.", navodno je juče Silvio Berluskoni rekao italijanskim medijima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Бранислав Вуковић
Friday, 01.05.2015
13:52

Milan je jos jednom pokazao da je klub tog tipa,kad se nema para da se dovedu zvucna pojacanja njih nidje nema.....Kad su imali para i davali enormne cifre na pojacanja tada su dominirali....Rijetko koji klub moze nesto da napravi bez ulaganja velikih,to je mozda uspjelo Dortmundu,Atletiku i evo sad Juventusu.....A to ne traje zauvjek....Pa pogledajte koliko samo novca izdvajaju Real,Barsa ,Bajern,Celsi,Mancester i mnogi drugi na pojacanja...To su misaone imenice za Juve,Dortmund .....nmg samo da zamislim sta bi bilo da Juve i Dortmund ulazu koliko npr Real i Barsa .....

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Friday, 01.05.2015
14:45

nemas sta zamisljati juve i borusia bi vladali evropom i to bez konkurencije

avatar
Friday, 01.05.2015
16:12

Juve od ovog prelaznog roka, počinje sa večim ulaganjima.

avatar
Friday, 01.05.2015
13:22

Videcemo kako ce ovo uticati na Milan. Nadam se pozitivno, pa da se vrate u sam vrh evropskog, ali i svetskog fudbala, tamo gde im je i mesto.