Partizanov "Bleki" je premija!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 06.02.2018.
20:24
Izvor: Sportske.net

"Korvinata" kažu Italijani, a jasno je da ništa u Firenci ne uspeva kao "Partizanovci".

EPA-EFE/CLAUDIO PERI
EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Priča je jednostavna, Pantaleo Korvino je majstor da pronađe igrače sa ovih prostora, sećate se da je u Leće doveo Vučinića i Božinova, a onda je u Fiorentini krenuo sa još bogatijim ulovom.

Jovetić, Ljajić, Nastasić, da ne računamo koliko su napunili kasu Fiorentine, pa nikoga nije čudilo što je letos stigao "Bleki" Milenković.

Mlađani štoper Partizana je koštao 5 miliona evra, mnogi su sumnjičavo vrteli glavom, tim pre što Fiorentina igra samo u prvenstvu i nema baš mnogo prilika da mu Pioli pruži šansu.

Ali, godine nisu bitne, Nikola je to pokazao u četiri nastupa, tri u šampionatu i jednom u kupu protiv Lacija.

Posle meča protiv Bolonje svi su očarani. U tandemu sa iskusnim Astorijem, delovao je kao "mator", jasno neće odmah postati starter, ali kako pišu mediji uz ono što je na prvi pogled jasno, fizičku snagu, igra sjajno fudbal, dobar je u igri glavom.

Neće biti lako Pioliju da se odluči, tu su još Pecelja koji je na pozajmici iz Betisa, ali i Brazilac Vitor Ugo koji je plaćen Palmeirasu oko 8 miliona evra.

No, mnogi smatraju da je Milenković bolja investicija od južnoameričkih štopera, da je igrač kome Pioli mora da pruži šansu tokom proleća kako bi ga imao spremnog za narednu sezonu.

Jer, realno, ovo je šansa Fiorentine da razigra tim, nema neki rezultatski pritisak, u sredini su tabele, pa treba očekivati "Blekija" vrlo brzo ponovo u startnoj postavi. Da li već u petak protiv Juventusa, ostaje da vidimo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke