Partizan ili Dinamo, ''Grobari'' ili ''BBB'', JNA ili Maksimir - Česi se sada više plaše?

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.02.2019.
14:11
Izvor: Sportske.net

Prošle godine u ovo vreme igrali su protiv Partizana, a danas...

EPA-EFE/URS FLUEELER
EPA-EFE/URS FLUEELER

Povezane vesti

Ekipa češke Viktorije Plzenj nam je dobro poznata od prošle godine, kada su u 1/16 finala Lige Evrope eliminisali Partizan.

I dalje ih sa klupe vodi Pavel Vrba, i dalje tu igraju uglavnom isti igrači, uz nekoliko novajlija i, za razliku od Partizana, ponovo su stigli u istu fazu takmičenja.

Ovoga puta rival im je zagrebački Dinamo, Viktorija je prvi meč posle preokreta dobila na svom terenu sa 2:1, ali sutra će biti na velikom iskušenju u revanšu u Zagrebu.

Stadion ''Maksimir'' je rasprodat, tribine će biti ispunjene do poslednjeg mesta, a utisak je da se Česi sada više plaše atmosfere nego što je to bio slučaj prošle godine, kada su gostovali Partizanu.

S tim u vezi i upozorenje njihovim navijačima.

''Nemojte nositi šalove i dresove po gradu te ništa što bi moglo isprovocirati domaće navijače. Preporučujemo da se krećete u većim grupama i boravite u i oko glavnog trga'', navodi se u saopštenju Viktorije.


Veliki pritisak ''Bed Blu Bojsa'' na Makisimru očekuje i trener Pavel Vrba.

''U Zagrebu ćemo morati da pružimo svoje najbolje izdanje. Znam da nas na Maksimiru čeka pakao, jer je stadion rasprodat i navijači će nositi svoju ekipu.

Ali, na to moramo biti spremni, moramo dobro reagovati i pokušati da obradujemo naše navijače u Češkoj'', istakao je Vrba.

Primera radi, pre godinu dana nije previše ga brinula atmosfera koju prave ''Grobari''.

''Igrači su navikli na to, igrali su mnogo puta u takvoj atmosferi, imaju iskustvo i spremni su za takvu atmosferu'', rekao je Vrba 14. februara prošle godine u Beogradu, pred duel sa Partizanom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke