Parisko čudo - Srbin "Rajko" srušio sve rekorde!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 26.09.2019.
08:47
Izvor: Sportske.net

Tema dana u Francuskoj svakako pobeda Remsa protiv šampiona. Heroj, Predrag Rajković!

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Golman srpske reprezentacije ušao je u istoriju francuskog fudbala.

Ne samo zbog pobede svog Remsa nad Pari Sen Žermenom, to je prvi trijumf nekadašnjeg vicešampiona Evrope i dominantnog kluba u Francuskoj pedesetih godina, još od 1975.

Rems je slavio sa 2:0, Rajković sačuvao mrežu, prvi golman od maja 2018. dakle godinu i po dana, kome je to pošlo za rukom. Ovde se računaju sva takmičenja, ne samo domaći šampionat u kome je PSŽ dominantan.

Kako brani Rajković ove sezone neka posvedoči i činjenica da je u sedam mečeva kapitulirao dva puta, Rems je na osmom mestu na kome je završio prošlu sezonu.

Rajković je inače počeo svih sedam utakmica za Rems, pet puta je njegova mreža ostala netaknuta. Jedini golman u vodećim ligama koji je primio manje golova je Slovenac Handanović iz Intera.


U sedam mečeva Rajković je odbranio 20 šuteva, od toga su 12 bili u kaznenom prostoru. Bio je enigma, osim za PSŽ i za napadače Monaka, Marseja i Lila. Parižani su, recimo i to 63 utakmice u nizu pogodili mrežu rivala kod kuće, dakle strašan niz je zaustavljen.

"I sve to za 3 miliona evra", pišu od jutros francuski mediji, smatrajući da je sa kupovinom Rajkovića napravljen strašan posao.

U medijima Rajković je dobio visoku ocene, frustrirao je i Di Mariju u finišu meča, sprečio da se domaćin vrati u meč.

Očigledno, Srbija je dobila golmana za narednu deceniju!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
crveni baron
Thursday, 26.09.2019
11:08

Ma gde on, bolji je Dmitrovic, evo pitajte selektore

avatar
Covek Sismis
Friday, 27.09.2019
07:51

Baronu, hajde kad znas prozivati, odgovori u kojojo ligi je branio Rajkovic a u kojoj Dmitrovic do ove sezone? Ko je branio protiv amatera, a ko protiv Barse, Rala, Atletika, Sevilje, Valensije i drugih i odgovor ko zasluzuje reprezentativnu jedinicu ce ti se sam kazati, ako pricamo realno. Da li ce Rajkovic ove sezone biti bolji od Dmitrovica, mozda ali dok to ne bude nema prozivanja djecijih...

avatar
Jack Rackham
Thursday, 26.09.2019
09:50

To se znalo i pre 5 godina da je Srbija dobila golmana za deceniju, ali u reprezentaciji je uvek stojkovic bio prva opcija.... Sada je sansa za Rajkovica

avatar
El Matador PFC-FCB
Thursday, 26.09.2019
09:31

Moj Negotinac! Bravo majstore pokaži šta je naš Negotin Srbiji i Evropi dao a tebe Tumba sram da te bude što umesto one ćelave kiksare ne brani Rajko koji je jedini i pravi Stojketov naslednik!!!

avatar
NikkiCFC
Thursday, 26.09.2019
18:33

Ajde ne preterujte, Dmitrovic je imao prosle sezone ovakve partije protiv Mesija i bio je hit, sad se promenila sitauacija pa ce verovatno da promene.