Paljba po Gvardioli!

Autor: Dragan Milosavljević
petak 08.05.2015.
11:24
Izvor: Sportske.net

Trener Bajerna se našao na meti brojnih kritika medija iz Nemačke.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Retke su situacije da velkan iz Minhena deluje nemoćno na terenu kao što je bilo u sredu veče na "Kamp Nou".

Lagan poraz od Brase od 3-0 je svakako za brigu, ali ono što posebno brine fudbalsku javnost u zemlji svetskih šampiona, jeste činjenica da je Bajern odigrao ispod svakog niova ali i sukob sa Tomasom Milerom.

Ovaj poraz i bledo izdanje u Kataloniji su bili dovoljni medijima u Nemačkoj da osuju paljbu po treneru Bavaraca Gvardioli.

"Debakl", "Najteži poraz u istoriji", "Poniženje", samo su neki od naslova u nemačkoj štampi.

"Gvardiola je potučen od strane Barse i nije imao vremena za emotivne susrete sa prijateljima" - stoji u naslovu nemačkog "Bilda".

Dalje se u tekstu navodi da je povratak "Barsinog sina" bio tužan za njega.

"Bild" dalje navodi da je ovo jedan od najtežih poraza Bajerna pod dirigentskom palicom Pepa Gvardiole, uz one od Volzburga (4-1 u gostima) Dortmunda (3-0 kod kuće) i Reala (0-4 kod kuće).

Svoj tekst o ovom debaklu "Bild" završava pitanjem da li se ekipa može oporaviti od ovog šoka.

Ostali listovi nisu ništa blaži u kritikama na račun španskog stručnjaka.

"Die Zeit" smatra da je Barsa pokazala klasu u odnosu na Bajern.

"Kiker" smatra da je igra bila očajna i da su u Nemačkoj svi šokirani ovi rezultatom. "Za Gvardiolu je ovo više od poraza" - zaključuje priču "Kiker".

Povodom ovog slabog izdanja oglasile su se i mnoge legende Bajerna, a bivši golman i kapiten, Oliver Kan, smatra da je ekipa izgledala "avantrusitički".

Da li će ove kritike Gvardiolu učiniti jačim i da li će uspeti da se koliko-toliko iskupi za težak poraz, ostaje da vidimo u narednom meču.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
vladapaper
Saturday, 09.05.2015
11:06

Nema sumnje da je Gvardiola odlican trener,ako ne i najbolji u Evropi u poslednjih nekoliko godina,ali jednostavno nije uspeo da drasticno promeni ekipu Bayerna koja ce liciti na onu njegovu Barcu,ali je bilo nelogicno od strane uprave Bayerna i Heynkesa da posle onakve sezone,u kojoj su osvojili sve moguce,zgazili Barcu sa 4:0 i 3:0,dodje do promene trenera.

avatar
Ivanp
Friday, 08.05.2015
18:32

Ovako je bilo nakon porta a zatim dizanje u nebesa istog..sada ponovo,ali treba postaviti pitanje da li je ovakav bajern mogao vise protiv barse u formi,sigurno ce svi realni posmatraci reci da nije.a sto ako bajern nekim cudom prodje sto uopste nije nemoguce pred svojim navijacima??ljudi za uspeh treba mnogo srece ne samo znanja,setite se reala prosle god protiv atletika,da nisu dobili anceloti bi popio otkaz,novine bi pisale neznalica a covek doktor svog zanata.

avatar
ppera 1
Friday, 08.05.2015
17:56

Nista novo. Samo jos jedan od brojnih primera kako rezultat potpuno zamagljuje vid. Od kada sam prvi put gledao Gvardiolu pa do danas, ovo je po meni ne samo njegova najbolja takticka postavka ikada, nego cak i odlicna. U Barsi uglavnom nije imao nikakve takticke zamisli (ali su ga dizali u nebesa zbog rezultata) ili je imao potpuno pogresne (Inter, Chelsea ukljucujuci i one utakmice koje je dobio protiv Milana, Reala itd.). Na Bayern je to isto preneo, a najgoru takticku postavku je imao protiv Reala prosle godine, medjutim i to je izgleda manje bolelo od ovoga. Sada po meni apsolutno nije zasluzio kritike nego pohvale, ali ne moze to tako...

avatar
Benz9
Friday, 08.05.2015
23:01

ovo je bila njegova najbolja takticka utakmica samo je pitanje za koga....mozda se malo zbunio jer je proveo 4 godine kao trener barse pa je onako postavio igru....mesiju treba samo centietar prostora a guardiola mu ostavio 3 metra da mu se nadje za usput....

avatar
Benz9
Saturday, 09.05.2015
13:49

nebitan je rezultat bitno je ono sto je bajern uradio....licili su na rourinu barsu koja se samo dodavala,a sva ta dodavanja su bila bezopasna....mi smo izgubili 2-1 ali po prvi put u zadnjih 10-ak godina mozemo reci da smo vas stjerali u 30 metara i da ste se branili protiv nas.....pobjeda je pobjeda ali kad smo vec morali izugubiti drago mi je sto smo izgubili igrajuci fudbal a ne parkirajuci autobus....a bajern niti je parkirao autobus niti je igrao fudbal...izasli su na teren bez jasnog plana sta hoce i kako to ostvariti....a kad tako udjes u utakmicu ne mozes je dobiti (za bajern je remi sa golovima bio ravan pobjedi) ni protiv zvezde ili partizana a kamoli protiv barse....

avatar
ppera 1
Saturday, 09.05.2015
00:44

U 2 navrata Messi je prolazio između petorice Bayernovih igrača na 3 kvadratna metra (nemam pojma kako?), negde oko sredine terena blizu aut linije. To niko ne komentariše ni kao grešku te petorice igrača, ni kao majstoriju Messija, jer se iz toga nije izrodio gol, pa nema veze. Dakle sve je vezano samo za rezultat, a mi komentarišemo igru. Ne znam kako je mogao da čuva Messi-ja svih 90 minuta i da mu ne da ni 5cm alobodnog prostora, a da uz to ima ambicija i da napadne i da pokuša da postigne gol? Da Messi nije postigao te golove sada bismo čitali o sjajnoj taktičkoj postavci Gvardiole zahvaljujući kojoj u Minhen nosi odličan rezultat 0:0. Ovako nema goreg...

avatar
Naprednjak
Friday, 08.05.2015
14:37

Prosečan i ograničen trener. Ja sam među prvima bio skeptičan po pitanju Gvardiole. Svi su me napadali, i ajde, odlučio sam da se strpim sezonu-dve dok ne donesem konačan sud. Nakon debakla protiv Reala, te Volfsburga i sada Barselone tvrdim da on nije trener za Bajern i neka nosi svoju tiki-taku i želju za eksperimentisanjem negde drugde.

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Friday, 08.05.2015
22:24

Takodje sam od početka bio protiv ideje da on uopšte dodje u Bajern, kao što kažeš, prosečan trener, ništa više... Dr Jupp je izmislio taktiku za njega, šteta što se penzionisao... Pozdrav brate...

avatar
Naprednjak
Saturday, 09.05.2015
09:49

Jup je gradio svoju karijeru od nule. Dokazao se u brojnim klubovima. Realu je doneo Ligu šampiona nakon tri decenije čekanja. Bajern je vodio u čak tri navrata, na kraju uzeo triplu krunu. Vrstan stručnjak. Usudiću se da kažem da je bio rame uz rame sa onim najvećim poput Fergija, Karla, Sakija i Hicfelda.

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Friday, 08.05.2015
12:58

Običan šoumen i maneken... Najveća trenerska prevara u istoriji fudbala, kao taktičar je 0... Gde se to dokazao??? U Barsi??? Jel u onoj Barsi gde su Xavi, Messi, Iniesta, Alves i kompanija se igrali sa rivalima zatvorenih očiju??? Smešan je on ali i oni koji ga smatraju nekom trenerčinom, kad ste videli da je u toku meča napravio neku taktičku promenu i okrenuo tok meča, NIKAD...

avatar
DjovaneElber
Friday, 08.05.2015
12:40

Rusi ugled kluba, Real koji NIKAD nije dobio Bajern vise od 2:1 u sred Nemacke ih razbije sa 4:0 L A G A N O...sad ce valjda dobiti nogu od Rumenigea i Kajzera

avatar
Naprednjak
Friday, 08.05.2015
16:01

Real nas nikad nije dobio u Minhenu pre tih 4:0. Jednom su izvukli nerešeno i to je to. A mi smo im pravili decu na svakom susretu.

avatar
Friday, 08.05.2015
12:21

Ne znam šta tu ima da čudi. Gvardiolina taktika je odavno provaljena, prošle godine ga je Real častio petardom u dva duela... nakon takvog ishoda je morao da usledi otkaz i da na njegovo mesto dođe neko ko poznaje mentalitet Bajerna sa nemačkim stilom fudbala, ovako piši propalo!

avatar
DjovaneElber
Friday, 08.05.2015
15:44

Top komentar, samo ne znam sto toliko brane Gvardiolu na portalu?

avatar
Predrag Mijatovic
Friday, 08.05.2015
11:54

Prosecan trener.