Pa, kad je kraj? "Sitijevi rođaci" kupuju dvostrukog prvaka Engleske, imaćemo novu supersilu u PL?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 31.10.2020.
10:21
Izvor: Sportske.net

Niko ne sumnja šta se krije iza svega, oni su zaista veliki klub sa strašnom podrškom...

EPA/ASHRAF AL AMRA
EPA/ASHRAF AL AMRA

Povezane vesti

Arapi su na korak od preuzimanja još jednog velikog engleskog kluba.

Ako vam ovo "veliki" zasmeta, ne misli se samo na dve titule sedamdesetihh već i činjenicu da oni imaju strašnu navijačku podršku, odnosno ogroman broj pristalica.

I sada su na vrata kluba iz Derbišajera zakucali Arapai. Pregovori između vlasnika Ramsa Mela Morisa i Šeika Kaleda bin Zajeda Al Nehajana, rođaka Sitijevog vlasnika Šeika Mansura su u završnoj fazi. Ovaj član kraljevske porodice u Emiratima je, što se kaže prva ruka, jedan od najmoćnijih u unutrašnjem krugu vladara, milijarder je školovan u Londonu, obavlja važne funkcije u državi.

Jasna je i njegova namera, Derbi Kaunti je poznat klub, igra na Prajd Parku koji ima kapacitet oko 33 000, redovno je pun, a tim na gostovanjima često prati desetak hiljada navijača. Oni igraju veliki derbi istočnog Midlendsa sa Notingem Forestom, osim dve titule prvaka, kada je u pitanju PL, proveli su šest godina do 2002. pa se onda vratili 2006. ali se nisu dobro snašli, ispali su već u martu.

baner 5

Još 2013. su pali u baražu za PL, kao i pred dve godine sa Lampardom na klupi kada su poraženi od Aston Vile na Vembliju. Lamps je otišao u Čelsi, zamenio ga je Filip Koku, veliko ime, bili su deseti prošle godine. Holanđaninu ne ide ni ove, blizu je smene, u tom slučaju legendarni Vejn Runi će preuzeti kao igrač-menadžer. Nema sumnje da će novi vlasnici učiniti sve da se "Ovnovi" vrate u PL što pre, imaju solidan tim, tu su Ajb, Kazim-Ričards, Runi, bivši igrač Vile Kertis Dejvis, reprezentativci Poljske, Velsa, Amerike, Škotske, ali ne ide dobro.

baner 7

Jasno, očekuju se velika ulaganja, kako rekosmo Derbi Kaunti ima veliki potencijal kada su navijači u pitanju, grad živi za fudbal, infrastruktura je odlična, jasno je zbog čega su Emiraćani bacili oko na "Ovnove".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
OGLoc
Sunday, 01.11.2020
12:13

Niste mi jasni stvarno. Zasto vama, na balkanu, smeta sto neki arapi kupuju klub u engleskoj? Kako to utice na vas i vas zivot? Kao da djeca neka pisu ove clanke.

avatar
deki trbic
Saturday, 31.10.2020
11:55

bolje da uzmu npr Njukasl WH ili tako neki klub...a ne neki nizerazedni....xD

avatar
Dexa
Saturday, 31.10.2020
11:42

EMIRAĆANI ????? 😁