Ozilov osmeh, Džakina odluka, šta je Artetin plan u prelaznom roku?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 02.01.2020.
11:13
Izvor: Sportske.net

U Arsenalu mnogo više optimizma na startu 2020. godine...

EPA/TAL COHEN
EPA/TAL COHEN

Povezane vesti

U Arsenalu osmesi, na sve strane.

Ipak, ono što je najvažnije, kako reče Rio Ferdinand, video je Ozilov osmeh posle 18 meseci. Nemac je bio razdragan, potrčao je u zagrljaj svom bivšem kapitenu, sada treneru, Arteta mu je čestitao na sred terena uz reči da je odigrao odličan meč.

"Mislim da Ozilu prija promena, način rada, poverenje, njegova klasa nije sporna", kaže Rio.

Druga vest je Granit Džaka.

"Razgovarao sam sa njim, mislim da će ostati", kaže novi menadžer. Džaka se dogovorio sa Hertom, međutim, novi razvoj situacije ga je izgleda naterao da se predomisli.

Arteta je načinom rada za kratko vreme uverio igrače da je dorastao poslu, odavno Arsenal nije delovao kompaktno i brzo kao protiv Junajteda.

Ali, Arteta se ne zavarava, on i dalje smatra da su timu potrebna pojačanja, pre svega u odbrani, ali i veznom redu. Upamekano je van dometa, razmišljaju da vrate Finca Kamaru koji sada nastupa za Rendžerse, skauti su ga gledali nekoliko puta i veruju da bi mogao da pomogne timu.

U odbrani i dalje nekoliko opcija, sada se pojavio iskusni Boateng iz Bajerna kao rešenje za proleće, a što se Rabioa tiče tu je situacija nejasna. Navodno je Arteta razgovarao sa Francuzom, Juventus odbija pozajmicu, osim eventualno one koja bi podrazumevala obavezan otkup. Ipak, to je malo verovatno...

Mada, ako Džaka ostane, čini se da će štoper ipak biti prioritet u odnosu na sve ostale pozicije u timu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MixEr
Thursday, 02.01.2020
13:02

Arsenal mora da dovede kvalitetnog DM a ne da tu forsiraju Džaku. Isto tako im treba jedan centralni odbrambeni i to neko ko je svetska klasa ili je na putu da uskoro postane. Bez takvog igrača ništa ni naredne godine. Takođe verovatno će Abu ili Lakazet da odu jer realno ljudi nisu za dno tabele tako da treba traziti pristojnog igrača u napadu...Takvih nije mnogo i prava je šeta što Arsenal nije iskoristio svoj napadački potencijal za neke borbe za vrh...Emeri je bio baš greška...šteta