Ozil se ne kaje, ponovo bi se slikao sa Erdoganom!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.07.2018.
13:53
Izvor: Sportske.net

Nemački reprezentativac konačno progovorio povodom postupka kojim je "gurnuo prst u oko" javnosti zemlje u kojoj je odrastao.

Epa/Christian Bruna
Epa/Christian Bruna

Povezane vesti

Veliku buru izazvao je Mesut Ozil pre početka Mundijala u Rusiji kada je odlučio da se fotografiše sa predsednikom Turske Redžepom Taipom Erdoganom.

Fotografija je nastala na humanitarnom događaju u Londonu, a Nemci su videli problem u tome što je u tom momentu u Turskoj bila u jeku kampanja povodom predsedničkih izbora.

Nemačka je u međuvremenu doživela debakl na Mundijalu u Rusiji, mnogi su ponovo osuli paljbu po Ozilu pa se čak pokrenulo pitanje da li bi vezista Arsenala trebalo da bude odstranjen iz nacionalnog tima za sva vremena.

Nemački reprezentativac koji ima turske korene do danas se nije oglašavao ovim povodom, ali je konačno odlučio da sruši zid ćutanja i da iznese svoj stav.

Mesut Ozil je to učinio u formi otvorenog pisma u kojem je objasnio svoj postupak do tančina. Ozil je objasnio da razume reakcije javnosti, ali da svi moraju da shvate da njegov postupak nije imao političku konotaciju.

Suština je u tome da je nemački fudbaler želeo da bude dosledan obećanju koje je dao majici, a to je da nikada neće zaboraviti svoje korene i zemlju svojih predaka.

Fudbaler Arsenala dodao je da tokom suseta sa Erdoganom iskazao poštovanje prema predsedniku zemlje svojih predaka, te da bi to učinio uvek, bez obzira na ime osobe koja bi u tom momentu obavljala najvišu državničku funkciju.

"Iako je u nemačkim medijima predstavljeno drugačije, činjenica je da bi odbijanje da se sretnem sa predsednikom zemlje svojih predaka predstavljalo nepoštovanje onih koji bi bili ponosni na to što sam postao. Meni nije važno KO je predsednik, važno je samo to da je predsednik", napisao je Ozil.

On je u zaključku otvorenog pisma konstatovao da mu nije bio cilj da utiče na rezultat predsedničkih izbora u Turskoj niti da favorizuje nekog od kandidata, te da bi svakako učinio isto da može da vrati vreme.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Sunday, 22.07.2018
14:29

To je ta ''demokratija'' koju EU zeli da nametne svima. Da se slikao sa bilo kojim predsednikom ne bi pravili problem, ali njima je Erdogan izgleda najveci problem jer ne igra po njihovim pravilima. Bravo za Ozila.

avatar
Agent Provocateur
Sunday, 22.07.2018
14:15

Gubi se smisao postojanja reprezentacija i branjenja boja svoje zemlje a ovakvi slucajevi su upravo razlog tome. Na stranu mesanje politike u sport, koliko je vrhunskih sportista koji igraju za jednu reprezentaciju a druge su nacionalnosti ? Vrhunac ce biti na svetskom u Kataru i zivo me interesuje na sta ce liciti njihova reprezentacija i kakvog ce to smisla imati. Reprezentacije maltene postaju kao klubovi, dodji zivi sest meseci ovde nacicemo ti musku tetku od pre dva veka koja vodi poreklo odavde i evo ti pasos.

avatar
Südkurve München
Sunday, 22.07.2018
13:56

Demokratija u EU na nivou. Covece, zahvaljujuci tom coveku je Turska velesila u skoro svakom pogledu

avatar
seljoizravnice
Sunday, 22.07.2018
14:42

da, zahvaljujuci tom majstoru je zemlja u nezapamcenoj ekonomskoj krizi, vojno ne znaju gde udaraju