Ozil - Prevara ili neshvaćeni genije?

  • Autor: Janko Glavonjić

  • 10. februar 2014.

  • 11:40

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Čovek koji je proglašavan za najbolju kupovinu decenije u Premijer ligi posle prvih nekoliko kola u kojima je igrao sjajno za Arsenal, sada je jedan od najkritikovanijih igrača, i mnogi smatraju da su za njega bačene pare.

Kada je stigao u Arsenal za 42 miliona funti, to je okarakterisano kao sjajna kupovina. Svi su isticali da je plaćen duplo manje od Bejla i da su predsedniku Reala Perezu "svrake popile mozak".

Tada je Ozil bio možda i najbolji fudbaler Premijer lige, dok se Bejl mučio i nije uspevao da opravda tu basnoslovnu cenu.

Sada su stvari drugačije, Bejl igra sve bolje, priče o rasipanju Reala su utihnule, ali sada je Ozil na tapetu.

U nekoliko vezanih utakmica, pogotovo protiv rivala iz vrha tabele, Ozil je bio nevidljiv i navijači Arsenala polako gube strpljenje sa njim, govoreći da je promašaj.

Na tviteru su se pojavile mnoge kritike na njegov račun, neki su čak poredili sa leptirom koji je lagan i proboden, dok ga neki nazivaju mađioničarom - uvek nestane u bitnim utakmicama.

Ipak, ovo samo pokazuje kako je moderni fudbal u ovoj digitalizovanoj eri ponekad i surov prema igračima. Uvek treba biti savršen (doduše, za novac koji primaju mnogi bi rekli - naravno da treba!), nema lošeg dana na poslu, niti spoljašnjih faktora koji utiču na sve nas.

Jednog dana si car, drugog dana na stubu srama, za mesec dana sve se promeni. Ipak, treba imati u vidu da je Bejl na početku svog mandata u Realu vukao lakšu povredu, koja je svakako uticala na njegove partije. Sada, kada je oporavljen, pokazuje se kao veliko pojačanje. Slično je i sa Ozilom, a Arsenalu ne pomaže ni činjenica da imaju mnogo igrača van stroja u ovom trenutku, i to onih koji su vrlo značajni za Ozilovu igru.

Remzi i Flamini, koji bi trebalo da rešavaju presing protivnika i primenjuju pritisak kada se Arsenal brani nisu igrali protiv Liverpula. Volkot, koji je sposoban da iskoristi vrlo malo prostora u napadu i napravi velike stvari takođe je povređen. Ozil je ostao sam na vetrometini sa Žiruom, ni Francuz nije u sjajnoj formi, i rezultati su očigledni.

Ozil možda nema karakter ratnika, ali samo ostrašćeni navijači i oni sa pamćenjem zlatne ribice mogu tvrditi da je on prevara igrača i da su za njega bačene pare. On jeste igrač za najveće ekipe, što je pokazao i u Realu i u Arsenalu, a pokazaće i opet, kada bude postojao tim oko njega. Do tada će se verovatno mučiti, a videćemo da li će se u njemu pojaviti inat posle svih kritika, i da li će uspeti da, ako treba i sam, pobedi Mančester Junajted.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari