Ovom Brazilcu biće ubedljivo najteže protiv Srbije, život mu je bukvalno visio o koncu!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 31.05.2018.
12:48
Izvor: Sportske.net

Prošle godine nije uspeo da istera demone prošlosti, sada se nada da će nekako prevazići najveći strah koji je osetio u životu.

beta
beta

Povezane vesti

Mnogi zaboravljaju da je Tijago Silva pre Milana bio u Rusiji, na pozajmici u moskovskom Dinamu.

Tadašnji kouč Ivo Vortman ga je video u drugoj ekipi Portoa, doveo u Rusiju gde se Brazilac razboleo.

Osećao je ogromne bolove u plućima, ustanovljeno je da ima tuberkulozu, bio je u bolnici pola godine, bilo mu je sve gore i gore, a doktori su čak želeli da mu odstrane plućno krilo.

To bi značilo kraj karijere za sjajnog štopera, ali je Vortman savetovao fudbalera da to ne čini, a i žena i majka su bili protiv.

"Anđeli su me sačuvali", kaže Tijago Silva koji se vratio u domovinu i posle dve sjajne sezone za Flu, otišao u Milan. Igrao je u tandemu sa Nestom, ostalo je istorija.

"Kada smo igrali na Kupu Konfederacija u Rusiji, baš je bilo gadno, prisetio sam se, pre svega da su mi doktori rekli da sam bio vrlo blizu da umrem, da je potrajalo još dve nedelje pre nego što sam otišao u bolnicu", kaže Tijago Silva.

Bilo je i priča da su ga pogrešno lečili, zaista je teško poverovati da neko u ovom veku umre od tuberkoloze.

I sada opet Moskva, neće mu biti lako protiv Srbije, ako bude igrao. Doduše, igraće na stadionu Spartaka, mnogi pretpostavljaju da će Silva biti na klupi na startu, Markinjoš i Miranda imaju prednost nad bivšim kapitenom "Selesao", ali ako favorit dobije Kostariku i Švajcarsku, sigurno je da ćemo Tijaga Silvu videti u meču protiv naših "Orlova".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke