Ovo su sudije za polufinale LŠ, da li je Mažić prvi kandidat za finale?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 30.04.2018.
14:22
Izvor: Sportske.net

Milorad Mažić je sigurno u užem krugu kandidata za finale Lige šampiona.

EPA/ALBERTO ESTEVEZ
EPA/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Ko će suditi finale Lige šampiona i da li je naš Milorad Mažić glavni kandidat za mesto na centru u Kijevu?

To je teško reći u ovom trenutku, ali ono što je poznato jesu sudije koje će deliti pravdu na utakmicama revanš mečeva polufinala.

Utakmicu Real Madrida i Bajerna sudiće Čunejt Čakir iz Turske, a meč Rome i Liverpula Damir Skomina.

Milorad Mažić, najbolji srpski sudija, nije sudio mečeve nokaut faze Lige šampiona ove sezone, poslednji meč na kojem je bio delegiran ove sezone bio je meč Juventusa i Barselone, dok je bio u četvrtfinalu Lige Evrope u meču Sportinga i Atletiko Madrida.

Nema sumnje da uživa veliko poverenje UEFA naš sudija pošto su mu dodeljivani mečevi visokog značaja, a i sama činjenica da će se naći na Mundijalu u Rusiji dovoljno govori u prilog tome.

Od deset najboljih sudija u Evropi u ovom trenutku koji su se našli i na Mundijalu u Rusiji, samo Milorad Mažić i Sergej Karasjov nisu sudili meč nokaut faze Lige šampiona.

Klemen Turpan je sudio Sevilja-Mančester i Roma-Barsa, Damir Skomina je bio na meču Barsa-Čelsi i sada na meču Real-Bajern,  Đanluka Roki je sudio Real-PSŽ, Španac Lahoz je sudio Mančester siti-Liverpul, Poljak Marčkinjak je sudio Totenhem-Juve, Čakir je dobijao utakmice Čelsi-Barsa i Juve-Real, sada i Real-Bajern,  Brih je sudio PSŽ-Real i Liverpul-Mančester siti, a prvi meč polufinala Bajerna i Reala je sudio Kujpers.

Roki neće sigurno suditi ukoliko Roma bude u finalu, Lahoz ukoliko se tamo nađe Real, Brih ukoliko budemo gledali Bajern u finalu. Čakir je, na neki način, ispunio normu do sada, dobio je čak tri utakmice u nokaut fazi, Skomina dve, baš kao i Francuz Turpan.

Ako izuzmemo Karasjova koji je na Mundijalu našao mesto kao domaći sudija, rekli bismo da je Mažić možda i glavni favorit za suđenje u finalu Lige šampiona, zar ne?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 01.05.2018
04:39

Ma kakav Mazic, jeste da je nas, ali daleko je taj od finala...

avatar
Burazer
Monday, 30.04.2018
17:23

Po logici stvari treba da sudi, ali iskreno nema sanse.

avatar
Monday, 30.04.2018
14:48

Nema on šanse jer je iz Srbije.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 30.04.2018
14:26
avatar
NikkiCFC
Monday, 30.04.2018
14:58

Apsolutno si upravu. Mazic je ove sezone pao kod uefe iz nekog razloga. Nije sudio nijedan mec nakaut faze LS a sve ove sudije koje su uzem krugu su sudile sve 3 runde.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 30.04.2018
15:46