Ovo se zove primer, svi moraju kao Matić, Pogba odlazi?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 09.03.2018.
08:24
Izvor: Sportske.net

Odrešene ruke za Murinja i vrlo jasni standardi. Da li će prvi ceh platiti Pol Pogba?

EPA-EFE/MARK ROBINSON
EPA-EFE/MARK ROBINSON

Povezane vesti

"Independent" donosi priču o novoj politici Mančester Junajteda, tačnije novim pravilima, Žoze Murinjo je dobio odrešene ruke kada je dovođenje, ali i odlazak igrača u pitanju.

Standard će biti, i to je čast kakvu je teško i zamisliti, Nemanja Matić.

Naime, Portugalac od svih igrača očekuje ponašanje i posvećenost Srbina, nije bez razloga pre par meseci rekao da je Matić najbolji čovek koga je trenirao.

I on će biti standard za ostale igrače, one koji su u klubu, i one koji bi trebalo da stignu u Mančester Junajted.

List otkriva da sukob između Pogbe i Murinja tinja, da je Portugalac veoma nezadovoljan, da zamera Pogbi neprofesionalnost, ali i posvećenost stvarima koje nemaju veze sa fudbalom.

Drugim rečima, moguće je da Pol Pogba, ako ne promeni stav i stigne prava ponuda, posle samo dve godine napusti klub. Junajted ga je platio oko 100 miliona, i dalje se pominje famozna klauzula o povratku u Juventus, ali iako ga navijači žele, "Bjankoneri" ne razmišljaju o njemu, razlog je jednostavan, njegova primanja su daleko iznad budžeta Juventusa.

Sa druge strane Mino Rajola bi mogao da privuče Pari Sen Žermen koji će renovirati tim, ali sve je to na dugom štapu.

Pogba je razočaranje kada je igra u pitanju, ali je Murinjo spreman da mu pruži šansu i sledeće sezone, samo problem dolazi van terena, to je ono što bi moglo da natera Portugalca da proda Francuza.

U svakom slučaju, svaka njegova odluka biće ispoštovana, nezadovoljan je i Marsijalom, sigurno će se osloboditi Darmijana, verovatno i Smolinga ili Džonsa, a na raspolaganju će imati veliki novac kako bi doveo ojačao pre svega vezni red i odbranu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Маркус19
Friday, 09.03.2018
16:47

Иста прича као са Лукакуом, Погба игра фудбал када цео тим игра офанзивно. Приме гол против Челсија, крену да нападају, да јуре резултат. Јака офанзива, и победа. Мислим да је меч против Челсија био први дерби у којем је Мурињо играо офанзивно ове сезоне, и одмах је Лукаку заблистао. Погба ништа конкретно, али је држао ту линију напада, деловао сјајно испред Матића! Надам се сличној игри и сутра...

avatar
MaNcHesTeR_ed
Friday, 09.03.2018
15:29

Matic i Pogba su dva totalno razlicita karaktera, Matic je npr kao neki streber a Pogba je kao neki huligan. Opet to nema nikakve veze sa fudbalom, Matic odgovara Mourinhov sistem igre a Pogbi ne, tako da je tu problem trener, i ako uprava poslusa Mourinha koji je poznat da je oterao mogo kvalitetne igrac, Matic,KDB,Lukaku,Mata,Salah,itd.

avatar
magister
Friday, 09.03.2018
14:47

Često sam ovde kritikovao Pogbu, zbog, pre svega, nezrelosti i egzibicionizma, pre svega potrebe da bude u centru pažnje, a onda i zbog neke vrste sebičnosti. Ipak, mislim da njegov talenat nije sporan. Iz njegovog se ponašanja ne vidi loš odnos prema drugima, prema bilo kome, što znači da verovatno i nije loš momak. Mislim da se mane koje ima daju suzbiti i popraviti i da će doći do toga, da jedino kao deo tima može da postane to što želi, možda i najbolji na svetu. Bez tima ne može niko. A nijedan tim ne trpi pojedinca koji sebe stavlja iznad grupe. Što se tiče Matića, zaista svaka čast. Za svako poštovanje i divljenje.

avatar
Stretford END 1878
Friday, 09.03.2018
20:07
avatar
Bidza i Tridza
Friday, 09.03.2018
12:46

Junajted daje prevelike plate igracima,morali su tu da postave neka pravila i da se znaju neke granice. Pojedincima se verovatno i ne igra kad potpisu ugovor i kad vide koliko zaradjuju. Dodje Di Maria i postane najplaceniji,onda Pogba i Zlatan,posle njih Sancez... Svi su oni na neki nacin narusavali platnu strukturu kluba. Sad se pominje kako pokusavaju da ubede De Heu da ostane tako sto ce postati najplaceniji u klubu. Za partije nekih igraca je kriv i Murinjo sa svojom taktikom,ekipa ima veliki ofanzivni potencijal a on i dalje igra defanzivno. Cini se kao da u klubu nemaju neki odredjeni cilj,kao da se oslanjaju na to sto su najbogatiji i misle da ce time sve resiti.

avatar
ADIS-M-UNTD
Friday, 09.03.2018
12:34

Tako je Mou pocisti sve koji nece ginuti za klub i koji nemaju kvalitet za Junajted..kupi top igrace i ratnike.

avatar
Roger Elliott
Friday, 09.03.2018
12:26

Kako sopate pa to je strasno. Nezadovoljan je Marsijalom? haahahha

avatar
Z
Friday, 09.03.2018
12:23

Na stranu, Murinjo, Pogba, forma tima....ali kakva je satisfakcija kada trener jednog MU (ko god to bio) bas tebe postavi kao model ponasanja ostalim zvezdama. Svaka cast Maticu!!!!

avatar
Radovan Filipovic
Friday, 09.03.2018
11:04

Dovoljno je videti da na svakoj utakmici ima drugu frizuru, boju...dovoljno da se zaključi da je zreo k'o prolećna travica.

avatar
Friday, 09.03.2018
10:57

Kako Murinjo ubija Pogbu a kakav je bio u Juveu zivotinja!

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 09.03.2018
14:40

U Juventusu imao Pirla koji je zapocinjao svaki napad i Vidala koji je bio box to box igrac,leteo napred nazad i pokrivao ga. Imao je Pogba tamo veliku slobodu u igri. Junajted sad nema tako jak vezni red a Pogba ima puno defanzivnih obaveza.

avatar
Saturday, 10.03.2018
01:30

Pa ako te Matara cuva i imas slobode i vise nego dovoljno. To za mene nije izgovor.

avatar
RIP KOBE
Friday, 09.03.2018
17:00

ne igra na istoj poziciji kao u juventusu

avatar
Goran_Ilic
Friday, 09.03.2018
10:21

nije Fergi bio lud sto je kasirao Pogbu al su ludi oni koji su dali 100 miliona za povratak.

avatar
Friday, 09.03.2018
10:01

Malo je 750 mil po sezoni.... dajte mu bar 2 mlrd i mozda bude ispod 10 bodova zaostatka za Cityem.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Friday, 09.03.2018
09:55

Hhahahahaah ne mogu da verujem sta citam, znaci ne mogu... Ma i on i Sancez je nezadovoljan i on ide na leto, i De Hea najnezadovoljniji,i Felaini, i Kerik, i Erera, i Blind, i Darmian, i Roho, i Mata je nezadovoljan, ma svi su nezadovoljni i svi idu ukratko :D

avatar
mrancic
Friday, 09.03.2018
09:38

Matić je zaista primer odanosti timu i požrtvovanju.Pogba i pored kvaliteta ne daje doprinos igri i opravdano je na udaru.Jedino što brine je posvećenost Murinja odbrani i defanzivnim vezistima.Šta je sa napadom?Promašaj zvani Sančez i bezvoljna igra Marsijala i Rašforda i oslanjanje na Matu koji ima tehniku i požrtvovanje ali i ograničen domet.Liverpul i Siti će uskoro duplo dati više golova nego Junajted.Najveće zvezde velikih timova su redovno i najbolji strelci.Ko je to danas u Junajtedu?

avatar
Mangus
Friday, 09.03.2018
09:31

Psz bi sa njim, rabiom i veratijem imao mlad i kvalitetan vezni red, bez dileme