Ovo se čekalo - Stiglo objašnjenje "ludog Kepe"!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 24. februar 2019.

  • 23:09

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Nakon Mauricija Sarija o incidentu u finalu Liga kupa progovorio je i čovek koji ga je inicirao.

Ovo se čekalo - Stiglo objašnjenje
Foto: Epa/Neil Hall
Stiglo je objašnjenje momka koji je u nedelju uveče šokirao fudbalski svet svojim ponašanjem.

Postupak Kepe Arizabalage u završnici produžetaka finala engleskog Liga kupa između Čelsija i Mančester sitija ostaće upamćen kao jedan od najbizarnijih trenutaka u svetu fudbala.

Bez obzira na to što je Mauricio Sari objasnio da je došlo do nesporazuma, sve ono što su fudbalski poklonici mogli da vide neće biti zaboravljeno preko noći. Glavni akter skandala koji se dogodio u finalu Liga kupa progovorio je tokom večeri za klupski sajt i pokušao da objasni zbog čega nije želeo da napusti teren.

"Pre svega, želim da kažem da se radi o nesporazumu. Ni u jednom trenutku nisam imao nameru da odbijem naređenje, ili nešto tome slično. Samo to, radi se o nesporazumu. Lekarski tim mi je ukazivao pomoć dva puta i menadžer je mislio da nisam u stanju da nastavim. Radilo se o dva, tri minuta konfuzije dok lekari nisu došli do klupe i objasnili sve", rekao je Kepa Arizabalaga.

Golman Čelsija nije želeo da napusti teren u trenutku kada je Mauricio Sari želeo da na teren pošalje Vilija Kabaljera.

"Ovo nema veze sa problemima koje sam ove nedelje imao sa zadnjom ložom. Zbog toga je i došlo do nesporazuma. On (Sari prim. aut.) je mislio da ne mogu da nastavim, a ja sam sve vreme pokušavao da objasnim da se osećam dobro", dodao je Arizabalaga.

Većini ljudi koji su gledali meč delovalo je da je Sari želeo Kabaljera na golu u penal seriji i da se radilo o taktičkoj zamisli koju je Arizabalaga sabotirao.

"Znam da gledano sa strane nije izgledalo lepo. Već sam razgovarao sa šefom, mislim da je došlo do nesporazuma. Shvatam i televiziju i društvene mreže, svi pričaju o tome ali ja sam ovde da objasnim šta se deslo, da kažem da nisam imao nameru da idem protiv menadžera. Razgovarali smo, samo sam želeo da objasnim da se osećam dobro. I on misli da je sve uredu", istakao je Kepa.

Čelsi je posle penal serije poražen od Mančester sitija, ali je finale ostalo u senci ispada golmana "Plavaca".

"Ne mslim da ovo treba da bude najvažniji detalj finala. Odigrali smo na visokom nivou protiv jednog od najboljih timova sveta. Bili smo jako blizu trijumfa, žao nam je što nismo uspeli. Ekipa treba da nastavi sa ovakvim igrama jer smo danas pokazali da možemo da se nosimo sa najboljim timovima. Pored svih negativnih stvari, moramo da istaknemo pozitivne", zaključio je Arizabalaga.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari