Ovo ni Dante ne bi smislio, Zidan se u paklu bori za posao, ko od trenera večeras navija za Turke?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 22.10.2019.
12:58
Izvor: Sportske.net

Poruka madridskih medija je jasna, Zidan bi već sutra mogao da bude bivši trener Reala. Ovo su opcije...

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Situaciju znate, Real ima samo bod i dva meča protiv Galatasaraja pred sobom, do kraja grupne faze je četiri kola. Lako su izgubili u Parizu, Briž im je uzeo bod. Sada se nadaju da bi Parižani mogli da završe posao već nakon ovog meča, ali Zidan ne može da gleda zemljake.

"Marka" je jasna, "Pobedi i ostani", je poruka za Francuza, gotovo je izvesno da bi poraz pokrenuo proces smene trenera. U slučaju gubitka sva tri boda, Real bi imao tri manje od Turaka, pa i da Briž izgubi u dva naredna meča, "Los Blankosi" bi bili u teškoj situaciji, da moraju da pobede tri preostala meča kako ne bi ispali posle 23 godine u grupnoj fazi.

"Znam, ovde sam 18 godina, znam kakav je pritisak, ali ne razmišljam o tome, ni o ostalim trenerima koji čekaju posao", rekao je Francuz.

Istanbul je pakao, iako Galatasaraj nema baš moćan tim po imenima, bilo je i boljih vremena. Falkao je povređen, napad će predvoditi Andone, iza njega biće Babel i Feguli. Fatih Terim koji krcka četvrti mandat na klupi najtrofejnijeg turskog kluba će svakako pokušati da iskoristi krizu rivala i domaći teren. Galatasaraj retko gubi kod kuće, tačnije gotovo nikada, ali u turskoj ligi.

"Ali Sami Jen" je prava tvrđava, Turci su izgubili minimalno od PSŽ, nisu se međutim proslavili u evro kupovima poslednjih godina. Real ih je pre šest godina u dve sezone napunio u gostima, dali su im ukupno devet golova, ali to večeras ne znači ništa.

Recimo i to da Zidan ne može da računa na Bejla i Modrića, ali se vraća novopečeni otac Azar, spreman je i Kros. Luka Jović će na klupu, teško da će u ovakvom ambijentu dobiti šansu, osim ukoliko Real ne bude jurio rezultat.

Bod ih ostavlja u igri, bez obzira na sve, moraće opet da gledaju ka Parižanima, koje će i dočekati tokom jeseni.

"Umrećemo za Zidana", poručio je Ramos, mediji tumače to kao poruku Murinju da se ne nada previše.

Kapiten je glavni protivnik povratka u klub Portugalca, ali ako Real večeras izgubi, on neće imati nijedan argument da se suprotstavi Perezu.

Osim Murinja, čeka i Alegri, njega bi većina članova borda direktora želela da vidi na klupi, ali Perezova opcija je Murinjo.

Kako se saznaje u medijima, ne postoji šansa za eksperiment i postavljanje neiskusnog trenera na klupu, Raul i Ćabi Alonso bi mogli nekome da budu pomoćnici, ali da im Real bude prvi trenerski posao, to se neće dogoditi, tim pre što Raulova Kastilja, drugi tim Reala ne blista.

Sve u svemu, rasplet možda usledi sutra, ako Real pobedi strasti će se smiriti, Zidan će preživeti i sa bodom. Za vikend nema "El Klasika", pa će mu to možda produžiti malo boravak na klupi, ali jasno je da se čeka kiks Francuza.

Za posao se bori na jednom od gorih mesta u Evropi, kada je atmosfera u pitanju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Tuesday, 22.10.2019
13:41

Alžirčeva velika sreća je što se baš Jose 'zagreva kraj aut linije', a što za Ramosa i verovatno veliku većinu pajtosa znači da moraju da se potrude... a ako se potrude jasno je da Galatasaraj nema šta da traži.

Da se ne lažemo ni oni ni Barsa ne gube utakmice od 50 puta jefinijih ekipa (poput Majorke, Granade itd.) zato što su 'toliko loši da ne mogu da ih pobede', već zato što neće da se potrude ni upola koliko njihovi protivnici.

avatar
Guti
Wednesday, 23.10.2019
21:10

Ne možeš vjerovati, pametan komentar i od tebe. + od mene.