Ovo je prvi potez Sarija kao trenera Juventusa!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 20.06.2019.
11:51
Izvor: Sportske.net

Novi trener predstavljen u Torinu, i zaista, sve će biti novo, od Sarija, pa do tima...

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Na stadionu Juventusa, Sari se pojavio pred novinarima u neuobičajenom izdanju, u odelu, sa Juventusovim grbom, čime su pale u vodu sve priče da će moći da se oblači i bude nehajan kao u Napulju, ili u Čelsiju.

On je izrazio zadovoljstvo što je stigqao na klupu Juventusa, ali kaže da to nije revolucija u njegovoj karijeri, već nagrada.

Zbog čega je otišao iz Čelsija.

"Prvo, otišao sam u Englesku, da ne bih otišao u neki drugi italijanski klub",
otkrio je Sari, a manje više se zna da je imao ponudu Milana.

"Prvo je sve bilo u redu, a posle me je drmala nostalgija. Bio sam profesionalan do kraja, osvojili smo i trofej, ali sam želeo povratak u Italiju", dodaje novi trener Juventusa.

Kako je odabrao novi klub.

"Ono što me je privuklo je što nikada niko nije tako želeo da ih treniram. Taj pristup me je privukao, nikada nisam ni video tako kompaktnu grupu ljudi, predsednika, direktore, to me čini ponosnim da sam dobio poziv takvih ljudi", objasnio je Sari.

Pre predstavljanja Paratići je demantovao da je Sari doveden da bi tim igrao lepo, izjavio je da cilj ostaje isti, da Juventus pobeđuje.

"Moramo da radimo, niko nam ne poklanja ništa. Pritisak je veliki, ali pobeda je rezultzat rada. Nemam tim ni sistem igre u glavi. Prvo, moram da ga prilagodim najboljim igračima, tako je bilo u Napulju, tako je bilo u Čelsiju gde je dosta zavisilo od Azara", pojasnio je Sari, da ništa nije unapred odlučeno.

"Da li sam uzbuđen? Jesam, dug je put do Juventusa, ali ja nisam trener koji je došao iz pete lige ovde", podseća Sari.

On će se sresti sa Ronaldom u Grčkoj.

"Radi se o igraču koji je oborio sve rekorde, pomoći ću mu da sruši još neki. Što se tiče Napolija, i uvreda, uvek sam poštovao sve i uvek sam davao najviše što mogu za klub koji treniram. Ja se vodim razumom, nema nikakve romantike. Znam da me ovde čeka skepsa od strane navijača, tako je bilo u svim klubovima, ali ja znam da je jedini put da me prihvate da pobeđujem. Znam i da se ovde računa jedino pobeda, pustite priče o zabavi, zabavno je pobeđivati i osvajati trofeje".

Trenerka?

"Nismo pričali, volim da na terenu budem u trenerci, ali nikada na neki događaj ili kada predstavljam klub van klupe nisam došaoa tako obučen. Ma najvažnije je da nisam go", našalio se Sari na kraju.

On sada čeka pojačanja, Rabio je blizu Juventusa, i dalje pregovovaraju oko De Lihta i Pogbe, mada su to teške mete. Od Sarija će zavisiti i sudbina Iguaina i Dibale, ali u ovom trenutku je najvažnije rešiti pitanje veznog reda, gde se očekuju najveće promene.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
foreverblue
Friday, 21.06.2019
17:22

Kad je došao u čelsi smetalo mi je što se ponašao kao da je zabava važnija od trofeja, govorio kako je fudbal izmišljen zbog zabave i sl. Sad kad je otišao u juventus, govori generalno kako treba. Ovo nema smisla jer ako se nešto traži u čelsiju, to su trofeji svake sezone.

avatar
Ton4i
Friday, 21.06.2019
16:20

Sari izmedju ostalog rekao "..niko nam ne poklanja nista.."
Mislim da ce se brzo razuveriti u ove reci.

avatar
juvealexx
Friday, 21.06.2019
09:32

Dobrodošao Sarri , nadam se da ćeš Juventusu konačno donijeti taj dugo očekivani naslov LP , dobar posao si radio u Napoliju koji je pod tvojim vodstvom igrao zaista dopadljivo ,ali pitanje je možeš li tu "filozofiju igre" prenijeti na Juve koji je ipak klasa više u odnosu na sve druge talijanske klubove i gdje se traže pobjede i trofeji a igra manje više ,i samo da dodam za kraj , i allegri je dok je bio u Milanu imao nekoliko ispada kontra Juventusa ,a kasnije se sve to zaboravilo i ušao je u društvo najuspješnijih trenera Juventusa , isključivo pobjedama i rezultatima te naravno osvajanjem trofeja ,neka to bude "putokaz" i sarriju

avatar
NikkiCFC
Thursday, 20.06.2019
17:04

Sari bi ostao u Celsiju da smo trazili zamrzavanje bana ovo leto sto klub iz ne znam kog razloga nije hteo pa je logicno otisao. Nije ni on lud, bolje da ide linijom manjeg otpora kao Gvardiola celu karijeru.

avatar
DEL PIEROO
Thursday, 20.06.2019
15:58
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 20.06.2019
13:52

Jos jednom dobrodosao a sto se odjela tice bit ce onako kako treba da bude ne sumnjam u to uz cinjenicu da Juve nije ni Napoli ni Chelsea Bez namjere da ikog omalovazim ali tako je kako je

avatar
damjan89
Thursday, 20.06.2019
23:27

Tako je, ni Celsi ni Napoli nisu mafijaski klubovi koji su igrali drugu ligu zbog namestanja utakmica.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Friday, 21.06.2019
19:15

pricaj ti maloj djecici tko je kriv a ko prav u ovo vrijeme cudnovato Vazno da ti shvacas tko je tko

avatar
Crveni Lucifer
Thursday, 20.06.2019
13:05

Drzo iguainu neke lekcije kad je presao u juventus a gle sad kakav ljigavac, izdajica

avatar
Zoran Krstin
Thursday, 20.06.2019
19:19

Shvatio je da na kraju svi nogometni putevi, barem u Italiji, vode u Juventus.

avatar
Thursday, 20.06.2019
12:24

Ahahahah drmala ga nostalgija al malo sutra,navukao gnev navijaca,Marini i ovima iz uprave se smucio,izasli mu u susret da se kulturno rastanu,da ne bude popio otkaz,uglavnom Konte ima da ga razbije,ovaj amater je takticar na nivou Viljas Boasa,ovaj BG nece docekati na klupi Juventusa....

avatar
Pravi romanista
Thursday, 20.06.2019
17:41

Villas Boas bio dovoljno dobar da ga Celsi angazuje..Uzeo kintu u Celsiju i Kini i eno ga sad vozi reli :D

avatar
⭐♦ povratka kralja
Thursday, 20.06.2019
20:57

Meni se sve cini da ti je krivo jer je otisao iz Celzija. xd

avatar
MarioJ
Thursday, 20.06.2019
12:22

Dobar trener ali ne klasa Alegrija. Sumnjam da može ekipu podići na veći nivo.

avatar
juve_4ever
Thursday, 20.06.2019
19:58

sjecas li se koliko je bodova osvojio sa napolijem? koliko je Anceloti osvojio? Alegri ne bi bio u top 5 sa igracima napolija, a Sarri se borio ravnopravno za skudeto do kraja..plus sto su igrali ubjedljivo najljepsi fudbal te godine

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 20.06.2019
12:03

Eto i on obukao odelo...tu se vidi koliko je juventus ozbiljan...nema kako drugi hoce vec kako im se naredi...nema trenerke za sarija...kod njih je cak i pogba bio fantastican i veoma ozbiljan

avatar
Dr.Ogba
Thursday, 20.06.2019
20:05

On je i na predstacljanju u Celziju nosio odelo, tako i ovde kao sto ce i u juveu nositi trenerke na utakmicama.

avatar
REVOLT OF MILAN
Thursday, 20.06.2019
12:00

Kada smo mogli da dovedemo Sarija, doveli smo S(l)inišu Mihajlovića, a kada smo mogli da dovedemo Đampaola, doveli smo Mentol(čin)u, eto koliko mi kasnimo (za Sarija je jos gori izraz potreban jer njega nismo ni doveli, a da smo ga doveli, onda ne bi ni otisao mada je veliko pitanje u kakvom svetlu to da posmatras kad nije bilo ni realno da dodje zbog te nase opste raspadnutosti) i zbog cega (onako najblaze receno) kaskamo, a sa prodajom i stabilizacijom kasnimo mnogo vise i mnogo duze, to je trebalo da bude uradjeno najkasnije tamo 2013. ili 2014, mada bolje '13.

avatar
Pravi romanista
Thursday, 20.06.2019
17:42

Airo planinu da mi ne diras, top strateg...evo u fiorentini 10-utakmica 0-1-9 :D

avatar
REVOLT OF MILAN
Friday, 21.06.2019
12:03

Aeroplanino je doziveo svoju Supergu.