Ovo je plan Arsenala, neće propustiti priliku da popričaju sa bivšim osvajačem Premijer lige, ali...

Autor: Nikola Miloradović
sreda 11.12.2019.
14:57
Izvor: Sportske.net

Još uvek nije jasna situacija oko pozicije trenera na "Emirejtsu".

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Nakon što je Unaj Emeri otpušten sa mesta šefa struke u Severnom Londonu, na njegovo mesto je kao privremeno rešenje postavljem Fredi Ljungberg.

Šveđanin je na prva tri meča u trenerskoj karijeri uspeo da ostvari sva tri moguća rezultata, najpre je remizirao sa Noričom, potom je izgubio od Brajtona, da bi minulog vikenda slavio kao gost protiv Vest Hema.

Dakle, nakon dve loše partije Arsenal je pokazao boljitak protiv "Čekićara", pa se postavlja pitanje da li bi Ljungberg mogao da zadrži posao na "Emirejtsu".

Ta opcija po svemu sudeći nije isključena, iako se prethodnih dana govorilo da uprava želi Artetu, Marselona ili Anćelotija.

Dobro upućeni David Ornštajn prenosi da "Tobdžije" ne žele profil trenera kakav je Karleto, već da žele mlađeg stručnjaka, ali pojedini mediji sa Ostrva prenose i da ipak neće propustiti priliku da porazgovaraju sa Italijanom.

Bilo kako bilo, postoji i plan, kako uprava što pre želi da reši pitanje šefa struke, a on prema Ornštajnu izgleda ovako.

- Ako prva želja bude dostupna, završiti posao
- Ako bude dostupna na leto, Ljungberg predvodi ekipu do kraja sezone
- Ako situacija sa prvom željom nije jasna, Ljungberg ostaje do kraja sezone i ima šansu da se bori za ugovor

I dalje nije jasno ko je prva želja uprave, sudeći po tome da žele mlađeg trenera, u pitanju je naverovatnije Mikel Arteta, pomoćnik Pepa Gvardiole u Mančester sitiju i bivši igrač "Tobdžija".

Čini se i da je u ovom trenutku možda i najrealnija opcija da Ljungberg dobije šansu do kraja sezone, pa da se na leto lomi da li je zaslužio ugovor ili da se angažuje novi šef struke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke