Ovo je najverovatniji ishod italijanske trke za LŠ, bez obzira na sve, videćemo "bejbi" Milan!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 14.05.2019.
09:40
Izvor: Sportske.net

Kako stoje stvari, uz Inter, četvrti putnik će verovatno biti još jedan klub iz Lombardije, ali ne iz Milana. Kakve će to posledice ostaviti na "Rosonere"? Ovo je plan...

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Milan se i dalje nada Ligi šampiona, potrebno je da dobiju poslednje dve utakmice, ali i da Juve zaustavi Atalantu za vikend na proslavi titule u Bergamu, tačnije da dobije meč.

U slučaju istog broja bodova sa Atalantom i Romom, da svi timovi završe na koti 68, Milan ide u Ligu šampiona, ima bolji međusobni skor i od komšija iz Bergama i od Rimljana.

Ali, sa druge strane, ništa ne zavisi od njih, navijači su skeptični da će Juventus igrati maksimalno, prosto, oni su već nekoliko nedelja na odmoru, motiv Atalante je jači, a i bod im sasvim odgovara, pobeda u poslednjem kolu protiv nezainteresovanog Sasuola ih vodi u Ligu šampiona.

Inter, čak i da izgubi u Napulju sledeće nedelje, dočekuje Empoli kod kuće, istina je da bi gosti mogli da se bore za goli život u toj poslednjoj utakmici, ali ipak se čini da je Inter blizu plasmana u elitu.

Spreman je plan, ako Milan ostane van top 4, podmladiće ekipu, naime, videćemo "bejbi varijantu", nijedan igrač neće biti stariji od 25 godina.

Od pojačanja stigli bi San Maksimin iz Nice, Sensi iz Sasuola i eventulno Everton iz Gremija, za koga Brazilci traže ogroman novac.

Milan bi i dalje bio pod nadzorom UEFA i FFP mač im vidi nad glavom, morali bi da prodaju neke od starijih fudbalera. Prvi na listi je Suso, klub će napustiti verovatno i Bilja, Musakio, Zapata, odlaze Montolivo, Bertolaći,Borini, Bonaventra.

U stvari jedini sigurni su Donaruma, Romanjoli, povređeni Kaldara, Kutrone, Pjontek, povređeni Kaldara, verovatno i Kesi. Čalhanoglu bi mogao da ostane, ako ne bude prave ponude, Konti je siguran, a jedini od starijih fudbalera (uslovno) koji je treba da brine za mesto je Rikardo Rodrigez.

Koliko će Milan imati novca, ako ostane bez Lige šampiona?

Ne više od pedesetak, plus eventualno neki novac od prodaje, mada malo igrača može da unese u kasu neki veliki novac. Očekuje se da Andre Silva bude otkupljen od Sevilje ili Vulverhemptona, no sve ukazuje da će to biti skromno leto i da će u prvom planu biti finansije.

Gatuzova sudbina se zna, odlazi, a neko od italijanskih trenera, tipa Di Frančesko ili Đampaolo bi mogao da sedne na klupu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MottiYazata
Tuesday, 14.05.2019
21:45

Vec smo sad bejbi. Kad odu Bilja i Montolivo, bicemo jos mladji. Besmrtni Abate treba da ostane, bas kao i njegov brat po oruzju Zapata. A da li ce Juve pustiti Atalantu nije bitno ako ne dobijemo SPAL i Frosinone. Kad se te dve utakmice dobiju sabracemo ko je kriv i koliko, a tesko da je krivac negde daleko od Milanela, mozda pomalo u Savezu, ali u Milanelu je sigurno najveci.

avatar
Boris Nedeljkovic
Tuesday, 14.05.2019
19:04

ja bi voleo da juve dobije ove....a da mi i atalanta izgubimo obe da ode roma....kad vec toliko nebuloza pisete...kao da je utakmica vec gotova....znaci ne vredi....voleo bi i da milan proda sve igrace da vidim sta bi pisali onda...evo imam predlog...dajte da ja pisem clanke za vas uz manju platu onog ko to sad radi bicu naravno objektivniji!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 14.05.2019
17:57

Fudbalski savez Italije je bez pogovora na potpuno nelogicni zahtev Juventusa da pomeri utakmicu sa Atalantom na 20:30 sledece nedelje - odmah pristao, te ce Atalanta igrati svoju utakmicu tek nakon Milanove.
Milan je juce zatrazio da se u tom slucaju i utakmica Milana pomeri i da se igraju u isto vreme, medjutim Savez je to bez pogovora - odbacio.

avatar
Interista90
Tuesday, 14.05.2019
15:36

Samo Donaruma siguran, a pre nekoliko su ga lincovali i navijaci i svi, kao sto pokusavaju sa Ikardijem, na njihovu nesrecu ostace isto kao sto je Donaruma ostao u milanu.

avatar
lol (NewProfile)
Tuesday, 14.05.2019
13:05

Pa Milan je i ove godine jedan od najmladjih ekipa pa opet mozda nista nece uraditi. Milanu fali 2 brzonoga krila koji mogu da probiju sa strane, gledati Calhanoglua na krilu je tragedija (iako se covek trudi) ali to nije njegova pozicija. U svakom slucaju podrzavam prodaju odredjenih igraca. Uostalom sacekajmo sl nedelju pa cemo imati jasnu sliku, em niko ne garantuje da ce Juve pustiti Atalantu, em sto Milan mora da pobedi obe utakmice.

avatar
Zoran Krstin
Tuesday, 14.05.2019
09:54

"... da Juve zaustavi Atalantu za vikend na proslavi titule u Bergamu? ..."
Mislite valjda u Torinu?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 14.05.2019
17:58

Sto je najgore, Atalanta ni svoje utakmice kao domacin sad ne igra tamo:-D Mislim na poslednja dva kola.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 14.05.2019
09:47

Opet vi sa tom pricom o pedesetak miliona:-D Znaci, vi vec znate da ce oni pobediti (i) Sasuolo u poslednjem kolu iako se mec igra na stadionu Sasuola? Suso ima 25 godina tako da nije narocito stariji igrac, a valjda nam ostaje i Paketa. Mi vec imamo bejbi Milan, ubedljivo smo najmladji. Inace, ne vidim koliko bismo mogli da dobijemo za Borinija, a i zasto bi covek morao da ide jer ni na koji nacin nam ne predstavlja opterecenje, licno ga nisam bas mirisao, ali, ne mogu da osporim da se bori upravo kako mu i prezime nalaze, odnosno, u skladu sa svojim prezimenom:-D Abateu takodje istice ugovor, Bonaventura ne moze nigde sve i da hoce jer je teze povredjen, a i jos nisam cuo za slucaj da neki klub proda svog povredjenog igraca (jesam cuo kad pate od bolesti) jer je to nemoralno. Takodje, ako dodju ta trojica, to bi znacilo da imamo i mnogo vise od 50 miliona evra no dobro. Inace, ako Atalanta pobedi i Juventus u gostima, a znamo da je prethodno vec pobedio Napoli i Lacio, neka osvoje i LS:-D

avatar
Boris Nedeljkovic
Tuesday, 14.05.2019
19:08

Ma sta se raspravljas....tekst kad vidis znas odma da se zarko zeli da milan ispadne iz svih sfera fudbala....po meni jos bolje bi bilo da dobijemo i imi i oni sad a da ih sasuolo tako opere pa da vidim onda tekst kad uz takav scenario milan dodje do cetvrtog mesta

avatar
Boris Nedeljkovic
Sunday, 19.05.2019
03:23

vidim roma dobila juventusa a nije sasuola....cudno mi tu nesto mora da je neko iz filijale gluvi telefon!

avatar
Fausto87
Saturday, 18.05.2019
15:01

Sasuolo je Juventusova filijala, ako pusti Juventus mec Atalanti onda ce i Sasuolo...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 15.05.2019
21:35