Ovo je najbolja vest koju ćete danas čuti, Englezi se dogovorili, igraće!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 31.03.2020.
10:31
Izvor: Sportske.net

Klubove u petak čeka video konferencija, postignut zajednički stav, ovo je plan, cilj jasan, spasiti ogroman novac...

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Engleski klubovi, tačnije PL je napravila plan, ali treba da dobiju odobrenje Vlade, sistema javnog zdravlja i udruženja fudbalera.

Predlog je na stolu, o njemu će biti raspravljano u petak, ali kako se saznaje, većina je da se sezona nastavi i to u prvoj nedelji maja.

Razlog je naravno novac od TV prava, 3 milijarde evra je ugovor, daleko najveći od svih liga, a morali bi da plate penale od oko 750 miliona funti što bi značilo neverovatan udarac za klubove.

Zbog toga se igrati mora, a kako bi rasteretili igrače i sprečili da se igra svaka tri dana, klubovi smatraju da bi trebalo maksimalno rastegnuti sezonu.

Krajnji rok je prema ugovoru 16. jul, a liga bi završila četiri dana ranije. Televizija gura klubove da se što pre izjasne, donesu odluku jer oni koji prenose mečeve trpe gubitke, otkazuju im pretplatu.

Ako se krene u nastavak sezone u prvoj polovini maja, biće dovoljno vremena i da se mečevi odlažu, ako igrači nekih klubova zakače virus i sami klubovi budu prinuđeni na odlaganje.

Bez novca od TV prava, teško da će manji klubovi PL isplatiti plate, takođe ne bi bilo ništa od nagrada za mesto na tabeli, šampion dobija oko 60 miliona funti, fenjeraš tri puta manje. Novac se više ne deli ravnopravno već zavisi od tabele, pa će veliki klubovi izgubiti više para, ali oni imaju i veće prihode.

PL je dva puta odlagala nastavak, do 4. aprila, zatim 30. aprila i ne pristaju da se više odlaže.

Kazino baner


Kako bi se olakšalo klubovima, bilo bi dozvoljeno da umesto 25 bude registrovano 29 igrača, što bi pomoglo trenerima da rotiraju.

Postojala je i radikalna ideja da se igra, ali bez promocije i ispadanja, da sve ostane kako je sada, ali je većina protiv, to bi dovelo integritet takmičenja u pitanje.

Jasno, klubovi koji su blizu višeg ranga bi odmah pokrenuli sudske procese, jer teško je verovati da bi se Lids odrekao para koje mu sleduju, blizu su povratka u PL posle decenije...

Jasno, treba ubediti fudbalere da igraju, ali većina će pod pretnjom smanjenja plata pristati, igralo bi se jasno pred praznim tribinama, ali kako rekosmo, prioritet je da se sezona završi i uzme novac od TV prava, iako je izvesno da bi, prema prognozama, Velika Britanija sigurno mogla da ima vanrednu situaciju tokom čitavog leta, s obzirom kako se situacija razvija...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Tuesday, 31.03.2020
15:50

Nema nista od toga.

avatar
DRUG OSTOJA
Tuesday, 31.03.2020
15:39
avatar
LFC*19
Tuesday, 31.03.2020
11:54

Idemo, se gleda najjaca liga na svijetu dok smo kuci!

avatar
Devil born 1878
Tuesday, 31.03.2020
11:50

Nek ih testiraju sve i ko ima virus ne moze igrati, ostale svaki tim u hotel, svaki igrac u posebnu sobu i nema izlaska dok se sezona ne zavrsi, koliko zaradjuju miliona to je njima nista. Mada opet zdravlje na prvom mestu pa posle sve ostal8