Ovo je kvaka kod Solarijevog ugovora, Perez se obezbedio!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 15.11.2018.
10:45
Izvor: Sportske.net

Real mu je dao ugovor do 2021. ali uz jednu klauzulu po kojoj ništa ne rizikuju. Šta Argentinac treba da uradi da bi zadržao posao?

Epa/Emilio Naranjo
Epa/Emilio Naranjo

Povezane vesti

Santjago Solari je dobio ugovor do 2021. ali to neće promeniti mnogo u njegovom statusu, osim kao ohrabrenje da mu klub veruje. Ako ne bude rezultata, sigurno da će biti doveden novi trener, a Argentinac je ionako bio u klubu kao trener mlađih kategorija i mogao bi da se vrati na te pozicije. Uostalom, u ugovoru je klauzula po kojoj neće biti isplaćen do kraja,  ako bude smenjen do leta, dakle Real ne gubi ništa...

Ali, šta treba Solari da uradi da bi zadržao posao?

Analiza španskih medija pokazuje da je prvo što mora da učini da smanji broj povreda. Probleme imaju Modrić i Varan, nisu prošli pripreme zbog Mundijala, vratio Antonio Pintus čovek koji je bio kondicioni trener kod Zidana, kao i Havijer Maljo koji će voditi brigu o oporavku igrača.

Ali, pauza ne znači puno za Solarija, veći deo igrača je na reprezentativnim akcijama, on se nada da će svi biti spremni, Isko se oporavlja od operacije slepog creva, on tvrdi da je spreman, ali ne dobija šansu.

Posle pauze, Real gostuje Eibaru, pa Romi u Ligi šampiona, dočekuje Valensiju u prvenstvu i Melilu u kupu što će biti formalnost, da bi u drugoj nedelji decembra igrali sa Ueskom. Dakle, raspored nije težak, pa bi Solari mogao da nastavi seriju.

U toku tih mečeva on mora da dovede Bejla na optimalni nivo forme, da pojača efikasnost, vratiće se Marselo što mnogo znači za bok, iako je Reguljon bio pravo otkrovenje.

Povređen je Kazemiro, Kros i Modrić će morati da povuku, ali Asensio je van forme, Isko kako rekosmo još rovit od operacije, šansu će dobiti Sebaljos koga je Solari rehabilitovao. Uz to, ponovo će biti prilike za Lukasa Vaskeza na boku, kod Lopetegija i on je bio zaboravljen.

I naravno, Benzema je ključ, dok ne stignu pojačanja, januar je još daleko, Perez planira da ojača odbranu štoperom Espanjola, momkom koji je ponikao u Realovoj "kanteri", Mariom Hermosom i još jednim napadačem, mada je Maurito Ikardi teška meta, a Sančez koga im nude nije baš po volji Realu.

U svakom slučaju, biće vremena za Solarija, mnogi se nadaju efektu "Zidan", titula nije izgubljena, a u Ligi šampiona nikada ne smete da otpišete Real, mada su šanse bez Ronalda ipak značajno manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hannibal Lecter
Thursday, 15.11.2018
16:37

ima u ovom realu jos municije... proigrati moraju. pitanje je u kom trenutku i koliko dugo ce forma trajati. Ako bude pravi trenutak istorija se lako moze ponoviti...

avatar
Steffmajster
Thursday, 15.11.2018
12:02

Simpatican ovaj Solari