Ovo je dres koji će Torino nositi večeras u čast stradalih Brazilaca!

Autor: Nikola Miloradović
subota 02.12.2017.
13:06
Izvor: Sportske.net

Nedavno je bila godišnjica užasne tragedije, a "Bikovi" su rešili da odaju počast poginulim fudbalerima.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Avion sa fudbalerima i stručnim štabom Šapekoensea srušio se pre oko godina dana, dok je prevozio fudbalere iz Bolivije u Kolumbiju, gde je brazilski fudbalski klub trebalo da odigra prvi meč finala Kupa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala u Medeljinu.

Od 77 ukrcanih putnika i članova posade, poginulo je čak 71, 22 fudbalera, 23 člana stručnog štaba Šapekoensea, dva gosta i 21 novinar.

Velika tragedija se dogodila 28. novembra minule godine, a fudbalski klub Torino, koji sa klupe predvodi Siniša Mihajlović, rešio je da oda počast poginulima ovog vikenda.

Beloti i saigrači će nositi specijalno dizajniran dresu u zelenoj boji, a u 71. minutu susreta će svi zajedno aplaudirati u čas žrtvama nesreće.

Napravljeno je 1500 dresova, a prihodi od prodaje idu porodicama poginulih u nesreći.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No rules
Saturday, 02.12.2017
17:16

Torino je 1949 godine takođe u avionskoj nesreci izgubio kompletan tim. Mnogi fudbalski strucnjaci sa Apenina tu generaciju smatraju najvecim i najboljim timom u istoriji Italije. Cak 10 igraca te ekipe je igralo za reprez. Azura! Bili su visestruki prvaci drzave, do te godine bolji od Juventusa u medjusobnim duelima, Torino imao pobjede od (8:0, 8:6, 7:2..) oba tima po 7 puta bili prvaci drzave.

avatar
Saturday, 02.12.2017
14:41

Bravo....svaka cast Bikovi!