Ovo ima samo u Italiji, Juve odbio titulu, čitava stvar će na sud!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 29.03.2020.
10:43
Izvor: Sportske.net

Problem je što niko ne veruje da će se steći uslovi za igru, većina klubova je da se prvenstvo završi. Ali manjina preti sudovima i blokadom naredne sezone...

EPA-EFE/ANDREA DI MARCO
EPA-EFE/ANDREA DI MARCO

Povezane vesti

U Italiji nema znakova smirivanja krize, a karantin još ne daje rezultate. Stručnjaci tvrde da će zabrana biti još najmanje par nedeljam a zatim sledi oporavak i postepeno otvaranje, koje se neće završiti pre leta.

To upravo stavlja fudbal pred dilemu, ako takmičenje ne počne do juna, a prazne tribine su izvesne, sve je više zahteva da šampionat bude završen, odnosno prekinut.

Jedna od opcija je da zavesa padne prema sadašnjem stanju na tabeli, odnosno da Juventus bude prvak, a Lacio, Inter i Atalanta uđu u Ligu šampiona.

To bi izazvalo mnogo kontroverzi, možda završilo i na sudovima, ali iz Juventusa su već poručili da oni "skudeto" neće prihvatiti, i da nema potrebe da se titula dodeljuje bilo kome.

To izbija adut iz ruku Lacija, međutim, oni tvrde da Juventus i Inter miniraju nastavak prvenstva jer su pustili strance, i žele da spreče drugoplasirani Lacio da osvoji titulu. Lotito tvrdi da bi uz obaveze u Evropi, Juventusu bilo teško da sačuva prvo mesto.

Varnice prskaju na sve strane, Anjeli i braća Elkan, vlasnici Juventusa čak Lotita zovu "epidemiolog", a samo tri ili četiri direktno zainteresovana kluba su na strani Rimljana. Žele da igraju Napoli, Kaljari, Frozinone koji se boji da bi samo dva kluba mogla da uđu, oni su treći, a da SPAL i Breša ispadnu. Sa druge strane SPAL i Breša ne bi da igraju, ali bi da se šampionat proširi na 22 ekipe.

Kazino baner

U svakom slučaju, oni kojima ne bi odgovarao završetak prvenstva će podneti tužbu, regionalni sudovi u Italiji su pristrasni, to bi moglo da znači da se blokira sledeće prvenstvo ili da Lega popusti pred ucenom, da sledeće godine bude 22 kluba, s tim što bi ispalo pet, a ušla tri u leto 2021.

Tome se protive oni najmoćniji koji dodatno žele da smanje ligu, da je vrate na 18 klubova, kako bi koncentrisali kvalitet, ali i rasteretili svoje zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amalainter
Sunday, 29.03.2020
12:51

Ako je tako onda su ovi iz Rima stvarno stoka..oni kao da sigurno osvajaju prvenstvo a nisu ni prvi..druga je prica u Engleskoj gde Liverpul ima skoro 30 bodova prednosti-naravno da ih treba proglasiti sampionima

avatar
Gile sile pravi
Sunday, 29.03.2020
12:16

Bravo za juventus pravedna odluka da obiju titulu za zelenim stolom. sto se nastavka prvensta tice pa nema smisla nastavljati bilo sta. Oni bi automatski kasnili svake sezone jedna za drugom zbog predhodne, da ne pricamo kakve bi povrede doziveli igraci zato sto bi se igralo na svaka tri dana. Tako da nema smisla nastavljati bilo sta, treba dati vremena epidemijolozima da rese ovu stvar na miru. Taman krenu da igraju i virus pocne opet da se siri medju igrace, jednostavno nema smisla rizikovati necije zdravlje zbog fudbala. ovi koji su prva cetiri mesta direkto U LS titula, ni jednom klubu i to bi bilo to za ovu sezonu.

avatar
Japanac
Sunday, 29.03.2020
11:47

Juve osvaja titule na terenu,ovakve titule moze da osvaja samo jedan klub

avatar
Tuesday, 31.03.2020
16:55

Kakve to veze ima sto nije igrao, jesi li ti citav?

avatar
Saturday, 04.04.2020
00:27

Ne budi smesan, posle se ispostavilo da su i Matuidi i Dibala bili pozitivni, a kod svakog coveka moras da gledas dve nedelje unazad jer toliko traje inkubacija. Cim postoji sumnja, tu nema sta da se prica, svaki igrac koji je bio u kontaktu sa tom trojicom je doveden u rizik toliko puta, a to znaci ceo tim i strucni stab i lekari i kompletno osoblje koje im stoji na usluzi, a to.je samo u trening-centru. Ne mogu da verujem da ovo moram da objasnjavam u danasnje vreme kad su sve informacije lako dostupne...

avatar
Japanac
Friday, 03.04.2020
13:11

Pa koristi mozak,zasto bi Juve ugrozio sve za igraca koji uopste nije ni trebalo da igra,ako su znali on bi ostao kuci...

avatar
petar8
Sunday, 29.03.2020
11:33

Koji je interes Intera da skine Lazio,da juve osvoji?! koje gluposti. umjesto da spašavaju živu glavu oni se zamaraju glupostima

avatar
Sunday, 29.03.2020
11:10

Zasto su tamosnji klubovi toliko retardirani, zar niko da potegne krunski argument, a to je to jest on je Rugani?!

avatar
Zoran Krstin
Sunday, 29.03.2020
22:47

A za šta to tačno? Ti stvarno misliš, da je Juventus krio da je Rugani pozitivan na virus, kako bi ipak mogli igrati pred praznim tribinama na svom stadionu protiv Intera.

avatar
Japanac
Monday, 30.03.2020
15:52

Plus Rugani nije ni igrao...

avatar
Monday, 30.03.2020
01:41

Bolje i to nego da se ne igra uopste, a cinjenica je da je test radjen bas tog dana, to valjda ne moze da bude osporeno. Na kraju smo videli da nije samo on pozitivan, a daj Boze da ostane samo na toj trojici njihovih igraca...