Ovo čudo niko nije video, 14 godina, zarađuje 10 miliona, teroriše pet godina starije igrače!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 19.10.2019.
13:29
Izvor: Sportske.net

Sigurno najtalentovaniji igrač na svetu, za par godina iskakaće nam iz frižidera. Ovakav neko se nije pojavio, ali u Borusiji kažu da to nije garancija...

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Ako niste čuli za Jusufu Mukokua, bez brige, iskakaće vam za neku godinu iz frižidera. Zovu ga "afrički Mesi", raduje se kao Ronaldo, i ova poređenja nisu ona na koja ste navikli.

Naime, Mukoko ima 14 godina, 10 miliona ugovor sa Najkom, blizu 400 000 pratilaca na Instagramu, a do sada je postigao 105 golova za Dortmund, uključujući i šest na debiju.

Impresivno, ako se ima u vidu da je pre par godina stigao iz Sankt Paulija u Borusiju.

On ima neverovatan skor sa starijim igračima, naime, dao je 15 golova u sedam mečeva za ekipu do 19 godina, znači protiv momaka koji su najmanje četiri godine stariji od njega.

Igrao je već u Ligi šampiona za mlade, nema još 15 godina, Borusija je dobila Barselonu, a Mukoko je postao najmlađi igrač ikada u ovom takmičenju.

Sigurno je da će u narednih dve godine srušiti rekord Nurija Sahina koji se u prvom timu Borusije pojavio sa blizu 17 godina, i takođe je najmlađi igrač Bundeslige ikada.

Real Madrid je već pokušao da dovede Mukokua, ali od toga nema ništa. On već ima dogovor da za nekoliko godina potpiše profesionalni ugovor i tvrdi da ga jedino zanima Borusija.

U Dortmundu smiruju euforiju, legendarni Lars Riken koji je šef fudbalske škole kaže da Afrikanac stoji na zemlji, ali da nema garancija.

"To je hajp, to što daje golove u omladincima pokazuje da je veoma talentovan, ali nije garancija da će postati profesionalac", smiren je Riken.

Momak je iz Kameruna, prošle sezone je dao 40 golova igrajući za tim do 15 godina, sada ih je na neki način preskočio, previše je dobar.

Na kraju, skor 105 golova u 65 mečeva za mlađe kategorije je neverovatan, baš jer igra sa starijima, a naravno debitovao je i za Nemačku selekciju sa igračima koji su od njega stariji po dve godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Matador PFC-FCB
Saturday, 19.10.2019
14:52

14 godina al radnog staža na baušteli 😂😂😂😂😂😂

avatar
sporetsmederevac
Saturday, 19.10.2019
13:51

U pravu je Riken,još to ništa ne mora da znači.