Ovo bi mogla da bude druga odluka iz Niona, ali će biti mnogo teže složiti se! Ipak, ovo upućuje da ćemo gledati fudbal!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 17.03.2020.
13:09
Izvor: Sportske.net

Izgleda da klubovi nemaju dilemu, posle prve odluke stvari su jasnije...

EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Povezane vesti

Posle predloga UEFA koji će savezi verifikovati na redu će biti sudbina evropskih kupova, ali i nacionalnih šampionata.

Naime, prema tvrđenju izvora iz Niona, na preostala dva sastanka biće donete nove odluke, zahtev UEFA će biti da se sva prvenstva nastave u isto vreme i budu završena u isto vreme, tačnije 30. juna, kada ističu ugovori igračima koji su vezani do kraja sezone.

Ovo će biti teže uskladiti, naime, niko ne može da predvidi kada će biti sigurno da se igra jer je Italija sada ispred Španije desetak dana, kada je u pitanju borba protiv virusa, a u nekim najboljim varijantama i predviđanjima, Serija A bi mogla da se nastavi 9. maja.

Nama deluje nerealno, u Španiji takođe neće biti uslova, a posebna priča je Engleska koja je imala drugi pristup u borbi protiv Korone.

Kazino baner


Do četvrtka, tamošnja liga neće odlučiti o predlogu UEFA, ma kakav bude bio danas.

Mnogo je realnije da zajednički datum bude recimo prvog juna, i da se šampionati završe u isto vreme. Ne dovodi se u pitanje završnica evro kupova, jedino je format nepoznat, ali zbog manjka termina verovatno ćemo videti fajnal for, u oba takmičenja, ali i po jedna utakmica u četvrtfinalu na neutralnom terenu.

Biće formirana komisija koja bi trebalo da uskladi kalendare, ali i da odredi termine evrokupova, provizorne, naravno, zbog virusa i nemogućnosti da se vidi šta će se desiti.

Treba očekivati da saopštenje bude izdato popodne.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 17.03.2020
14:40

Kad ce ta prvenstva biti zavrsena ako budu nastavljena prvog juna, a i evropski kupovi bi takodje morali da budu odigrani do kraja?