Ovo bi bilo brzo, Anćelotiju otkaz i novi posao?!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 09.12.2019.
09:05
Izvor: Sportske.net

Traje natezanje u Napulju, iskusnom treneru ne pada na pamet da se odrekne novca, ali jedan poziv menja sve...

Cesare Abbate/ANSA via AP
Cesare Abbate/ANSA via AP

Povezane vesti

Karlo Anćeloti je pred otkazom u Napulju. Sada naravno sledi bitka za novac, do kraja mu je ostala još sezona i po, ali ako ga smene na kraju godine, pripašće mu po klauzuli svega pola miliona evra.

Sa druge strane, otkaz u ovom trenutku, na polovini sezone bi bio tri miliona skuplji i zbog toga klub pritiska Anćelotija da podnese ostavku.

Ni plasman u top 16 fazu Lige šampiona, za šta je potreban bod protiv Genka kod kuće u poslednjoj utakmici izgleda nije dovoljan.

DeLaurentis će navodno razgovarati sa Anćelotijem, ponuditi mu otpremninu da sam podnese ostavku, pod Vezuvom se nadaju da bi Anćeloti mogao da preuzme Arsenal. On jeste među kandidatima, ali ni u Londonu nisu sigurni da li će uzeti iskusnijeg menadžera ili nekoga ko bi radio na duži period, odnosno mlađeg trenera.

Jasno, pomoglo bi da Anćeloti sam ode i bude slobodan od srede ili četvrtka, prihvatio bi poziv Arsenala, u PL je trenirao početkom decenije Čelsi.

Njegov boravak u Napulju je promašaj, nije uspeo ni da se približi trci za titulu, a ni Liga šampiona na kraju sezone nije blizu.

DeLaurentis je navodno kako piše "Il Matino" dobio "korpu" od Alegrija koji se neće vraćati poslu do kraja sezone, a ni Spaleti koji i dalje prima novac od Intera nije raspoložen da dođe na jug Italije.

Opcija ostaje Gatuzo, koji ne prihvata da tim vodi do kraja sezone. Danas će se DeLaurentis videti sa albanskim selektorom Edijem Rejom koji mu je jako dobar prijatelj i sa kojim će razgovarati da privremeno preuzme klupu.

Posle toga, na kraju sezone sledi revolucija, prvo ime za klupu bi mogao da bude Gasperini.

U svakom slučaju, Anćeloti je na izlaznim vratima, vrlo je moguće da u četvrtak podnese ostavku (ili dobije otkaz) i da do kraja nedelje preuzme Arsenal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
StoneCold
Monday, 09.12.2019
19:37

Tesko da ce neki ozbiljan trener otici u Arsenal koji nema ni tim ni strukturu unutar kluba, a ne nameravaju da potrose velike pare da se pojacaju. Mozda je jos manja verovatnoca da Gasp ode u Napulj. Nakon ovog sukoba sa igracima, bice jos teze dovoditi kvalitetne igrace u Napoli koji i ne nudi tako velike plate a ima uzasnu reputaciju. Verovatnije je da ADL proda klub za par sezona pa posle sta bude, ali ne verujem da ce oni jos dugo konkurisati za plasman u LS.

avatar
REVØLT
Monday, 09.12.2019
10:07

Prekini vec jednom sa tim glupostima, covece Boziji, nije DeLaurentis...