Ovi igrači Juventusa su "izminirali" Alegrija?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 09. maj 2019.

  • 13:40

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Šta se u stvari desilo, ko je počeo celu priču i zbog čega je preko noći Juve odlučio da traži novog trenera?

Ovi igrači Juventusa su
Foto: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
U Italiji se i dalje pojavljuju protivrečne informacije o tome šta se desilo na relaciji Juventus-Alegri, jedna priča je navodno želja trenera da ode u PSŽ, ali izvori bliski klubu tvrde da je trener bezuspešno čekao razgovore sa Alegrijem.

Naime, sportski deo, Paratići i Nedved smatraju da je sezona neuspešna, osvojen je nebitni Superkup, kao i titula, ali sa ovim timom se to podrazumevalo.

Alegrijeve akcije je potkopao način na koji je Juventus izgledao u revanšu protiv Ajaksa, a na to su se nadovezali problemi sa igračima.Prema pisanju "Tutosporta" nekolicina starijih su zamerila Alegriju tretman Dibale, klub je mnogo uložio u Argentinca, a trener nije uspeo da ga razigra.

Uz to, nije u dobrim odnosima sa Mandžukićem koji je veoma uticajan u svlačionicu, kao i Pjanićem koji smatra da Juventus mora da igra mnogo bolje sa ovim timom. Navodno je Alegri rekao da su ga Pjanić i Kedira izdali kad je najpotrebnije, odnosno odigrali najlošije, sa tim da je Nemac bio na operaciji srca i ne više od statiste protiv Ajaksa.

Na sve to se nadovezao problem sa Kanselom koji je eskalirao nakon želje Alegrija da proda Portugalca. On mu zamera da nije napredovao u odbrani, De Šiljo je dobio šansu pre Kansela, što je iznerviralo i Ronalda, gestikulacija na kraju meča protiv Ajaksa, kada je pokazao na neki način da je Juve igrao kukavički je možda bila i presuda.

Međutim, čak i da većina igrača jeste za odlazak trenera, u Juventusu oni ne odlučuju. Najvažnije je nezadovoljstvo uprave, mada je Anjeli i dalje skeptičan prema povratku Kontea. Razlog je način na koji je bivši kapiten otišao iz kluba, dva dana nakon početka četvrte sezone na klupi. Srećom, Alegri je bio slobodan pa je prihvatio poziv.

Ako se vratimo dva meseca pre, u maju se Konte premišljao oko odlaska i Juve je kontaktirao Sinišu Mihajlovića koji je imao odličnu sezonu sa Sampdorijom. Praktično je sve bilo dogovoreno, ali je Konte ostao, imao je ugovor još godinu dana, da bi se predomislio na početku priprema, kada mu nisu ispunjeni zahtevu da se recimo dovede Iturbe, koga se danas malo ko seća.

U svakom slučaju, sada Paratići i Nedvede ubeđuju predsednika da oprosti Konteu i da se legenda Juventusa vrati, kako smo pisali nešto je slično uradio Anjelijev otac Umberto sa Lipijem, no, još uvek je sve u magli.

Alegri će otići, a da li će Konte ili Sari, eventualno Mihajlović ili Inzagi sesti na klupu, teško je reći. Mete poput Zidana, Gvardiole i Klopa su nemoguća misija, pa će biti zanimljiva odluka Anjelija na koga Nedved ima veliki, ali ne i presudan uticaj.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari