Ovako su Englezi potrošili milijardu...

Autor: Miloš Marković
utorak 02.09.2014.
11:29
Izvor: Sportske.net

Prelazno rok je okončan, podvlači se crta, a najveće trošadžije su bez premca Englezi.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Na dovođenje novih fudbalera i transfere u Premijer Ligi, ovoga leta je utrošeno zapanjujućih milijardu evra!

Zaista neverovatna suma raspoređena kroz poslovanje premijerligaša govori da su najviše trošili Junajted i Liverpul, koji su ovoga leta jedini premašili cifru od 100 miliona funti.

Čelsi je na trećem mestu sa 87.7 miliona, Murinjo je svoju kupovinu završio znatno pre poslednjeg dana prelaznog roka i juče je na miru mogao da gleda i uživa u čarima transfer ludnice.

Od većih trošadžija se izdvajaju Arsenal, Sautempton i Siti, sa preko 50 miliona funti.

Ukupno je dakle utrošeno 857.7 miliona funti, tačnije 1.09 milijardi evra.

Osim što su kupovali, klubovi su i prodavali, a u ovoj stavci prednjače Sautempton, Čelsi i Liverpul, koji su na ime prodaja svojih fudbalera zaradili 88.6, 88.5 i 81.1 miliona funti.

milijarda

(Pregled poslednjeg dana prelaznog roka pročitajte OVDE)

Kada govorimo o profitu, o stanju kada se podvuče crta (treća kolona na slici), zaradu su ovog leta ostvarili samo Sautempton, Totenhem i Čelsi. Sejntsima je od poslovanja ostalo 30.7 miliona funti, Sparsima 6.5 miliona, dok su Plavci inkasirali 800 hiljada funti. Za razliku od njih, Junajted je najveći 'gubitaš' poslujući u minusu od 122 miliona funti.

Kada su u pitanju pojedinačni transferi, lider je i tu Mančester Junajted, koji je za dovođenje Anhela Di Marije izdvojio 59.7 miliona funti, a na drugom mestu je Liverpul koji je za dovođenje Adama Lalane potrošio 25 miliona funti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke