Ovako je birao fudbalski "Mocart", Andrea Pirlo!

Autor: Boris Jovanović
utorak 20.01.2015.
12:26
Izvor: Sportske.net

Genijalni plej Juventusa izabrao svoj idealni tim u Ligi šampiona. Podsetimo, Pirlo je sa Milanom dva puta osvojio Ligu šampiona i jednom razmišljao da skoči sa mosta posle poraza u finalu!

Beta/AP Photo/Alessandro Di Marco, Ansa
Beta/AP Photo/Alessandro Di Marco, Ansa

Povezane vesti

Pirlo je otkrio u svojoj autobiografiji da je ozbiljno razmišljao da skoči u Istanbulu nakon onog poraza od Liverpula pošto je njegov tim vodio 3:0 na poluvremenu. On nikada nije gledao tu utakmicu ponovo, a bio je u dubokoj depresiji nakon tog poraza.

Čak kaže da ni osveta nije bila slatka, ona iz Atine dve godine kasnije i da kada pomisli na Ligu šampiona to nisu dve pobede već strašan istanbulski poraz.

U Ligi šampiona je odigrao 109 mečeva, postigao je 8 golova, ovo je njegov idealni tim, sa kraćim objašnjenjima za svakog igrača.

Bufon - On može da odbrani ono što drugi ne mogu, sa njim samopouzdanje svih na terenu je mnogo veće.

Lam -  Ne greši, veoma je pouzdan, svako voli takvog saigrača, možeš da se osloniš.

Paolo Maldini - Nikada nisam sreo defanzivca koji je tako čitao igru, koji je bio tako miran i pouzdan kada je pas igra u pitanju.

Fabio Kanavaro - On nikada nije tražio respekt od saigrača, a uvek ga je dobijao u ogromnim količinama. To je zbog toga što je rođeni vođa. Jedan od najboljih štopera sa kojima sam igrao.

Markos Kafu - Postavio je standard, prvi bek koji je bio napadač, promenio je svest o igri svojim talentom.

Pol Skols - Najbolji engleski vezista svoje generacije, mogli ste da vidite kako čita igru, kako odluke donosi posle razmišljanja.

Rino Gatuzo - Svaki tim voli da ima Gatuza, baš svaki. On je trening doživaljavao kao finale Mondijala. Njegov stil, broj lopti koje je oduzimao je saigračima uvek ostavlja vreme da razmišljaju o igri i posedu. Ovakvi igrači su noćna mora za protivnika.

Ćavi - Majstor, nije morao da trči puno, a pasom i vizijom je rešavao mnogo mečeva.

Kaka - Znam koliko nam je bilo teško kada je otišao, odjednom više nismo mogli da se oslonimo na nekoga ko će uvek uraditi najbolje za tim. Bio sam svedok mnogo puta, ne postoji ništa što protivnik može da učini da ga zaustavi.

Mesi - Ne moram posebno da objašnjavam, to je priča koja traje. On će tek učiniti velike stvari, već sada je jedan od najboljih u istoriji fudbala.

Inzagi - On se rodio za golove, nikada nisam igrao sa nekim ko je tako lako davao golove. Nije bilo potrebno ni videti ga, mogli smo na slepo, samo ubaciš loptu i to je to, on daje gol.

Dakle:

Bufon,
Kafu, Maldini, Kanavaro, Lam,
Gatuzo, Skols, Ćavi,
Kaka, Inzagi, Mesi.


I naravno Pirlo, on je bolji od bilo kog veziste koga bi stavio u tim...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
O\'Sullivan147
Tuesday, 20.01.2015
13:48

Opet Mesi u idealnom timu a Ronalda nema i to kod fudbalskog mocarta...zanimljivo