Ovako će izgledati Barsin vezni red budućnosti!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 24.01.2019.
14:57
Izvor: Sportske.net

Čitav plan je juče kompletiran, za vezni red ne moraju da brinu u katalonskom gigantu.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona je juče obelodanio da će Frenki de Jong od leta svoju karijeru nastaviti u katalonskom klubu.

Supertalentovani Holanđanin, kojeg u domovini porede sa legendom nemačkog i svetskog fudbala Francom "Kajzerom" Bekenbauerom, odabrao je Barsu pre Mančester sitija i Pari sen Žermena, a aktuelni prvak Španije je za njegove usluge platio oko 90 miliona evra Ajaksu.

Jasno, De Jong je produkt čuvene Ajaksove akademije i sva je prilika da će se bez ikakvih problema brzo uklopiti u Barseloni.

Njegovim dolaskom kompletiran je plan Barselone za sastavljanje veznog reda budućnosti.

Pre godinu dana je u Kataloniju stigao i Artur Melo, koji je već bitan šraf u igri Barse, a tu su i talentovani produkti "La Masije" Karlos Alena, Riki Puig i Oriol Buskets, potonji je preslikani Serhio Buskets, u fudbalskom smislu, ali nije ni u kakvom srodstvu sa sjajnim vezistom Barselone i španske reprezentacije.

Očekuje se da Denis Suarez i Rafinja na leto budu prodati, kako bi se oslobodilo što više prostora za ove mlade momke, koji će se boriti za mesto u veznom redu "Blaugrane" u godinama koje dolaze.

Blagovremeno će se Barsa ratosiljati i iskusnih Rakitića i Vidala, na prodaji pomenute četvorice će pokušati da zarade novac za pojačanje ostalih delova ekipe, kako su vezni red prebrinuli za narednu dekadu, čini se i duže.

Dakle, vezni red Barse će u narednim godinama činiti Artur Melo (22), Frenki de Jong (21), Riki Puig (19), Karlos Alena (21) i Oriol Buskets (20), tu će još neko vreme biti i fantastični Serhio Buskets, Vidal i Rakitić, od kojih će ovih pet mladih momaka upijati savete, te će sasvim sigurno izrastati u veziste svetske klase.

Barsa ne mora da brine, makar kada je vezni red u pitanju, "veza" je u sigurnim rukama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Aleksic
Friday, 25.01.2019
23:38

Alenja je vec strasan igrac, a Puig veliki talenat. Oriola sam najmanje gledao, ali ako je 50% od njegovog starijeg prezimenjaka nema zime za Barsu (mada verujem da ce Serhio jos minimum 5 sezona odigrati s obzirom na stil igre).

avatar
Dexa
Thursday, 24.01.2019
21:17

U napadu Dembele, Neimar i Luka Jović-uz časove čika Lea Mesia.

avatar
Dexa
Thursday, 24.01.2019
21:16

U napadu Dembele, Neimar, i Luka Jović- uz časove čika Lea Mesia !

avatar
Paul Kersey
Thursday, 24.01.2019
19:23

Savete od Vidala bolje da ne slušaju.

avatar
P. S.
Thursday, 24.01.2019
18:51

Od Rakitića jedini koristan savet koji mogu dobiti je kako se uvući... to im neće pomoći da postanu ni prosečni, a kamoli dobri vezni fudbaleri, ali im može pomoći da postanu nezamenljivi kao i on. :D

avatar
Mirjevac
Thursday, 24.01.2019
23:18

Raketic je bolji od svih vezista iz Reala, to sto je Perez kupio trofej kao naj boljem igracu Modricu valjda se to neracuna da je on dobar!

avatar
ixyco96
Friday, 25.01.2019
22:44

Mogi li dobiti iskrenu informaciju koliko godina imas. Nemoj misliti da je uvreda . cisto informativno .P.S?

avatar
_mladenq
Friday, 25.01.2019
22:01

raketic nije bolji od svih vezista borca iz cacka

avatar
conecorleone
Thursday, 24.01.2019
17:35

Nije ni Ajtekin mator,moze da izgura jos par sezona,treba mu napraviti mesta u ekipi :D

avatar
murjak
Thursday, 24.01.2019
16:54

SVe to sada lijepo zvuči, al sjetite se ostalih velikih mladih nada tipa Aleksandar Pato (ozljede), Odegard (ima još vremena al ništa od njega), Anderson, Babel, Giovani dos Santos, Halilović, Romeu, Krkić....Svi su imali blistavu karijeru pred sobom, pa su neki radi lude glave a neki radi kojekavih nesreća ostali samo na "talentu", a nisu postali novi Messi, il Fenomeno, Lamps i slični veliki igrači..

avatar
El Nindža
Thursday, 24.01.2019
17:08

Iskreno, mislim da je Artur ozbiljan igrač već sad, dok za De Jonga ne mogu ništa da kažem, nisam ga gledao, ali nekako ta Ajaksova akademija uliva poverenje

avatar
Žarko Petrović
Thursday, 24.01.2019
21:03

Veruj prijatelju da je i De Jong strasan igrac. Zanemarimo Erdeviziju, za reprezentaciju igra fantasticno protiv ozbiljnih protivnika. Zna da se snadje sam kad je u problemu, sjajno se gradi, cuva loptu, odlicno iznosi i ima super viziju i pravovremeni pas. On i Artur su sigurni narednih 7-8 godina. Dok za Puiga i Alenju ne mogu nista da kazem, jer nisu jos nista pokazali na cemu bi im se zavidelo. Pogotovo Alenja, Puigu jos nije skoro ni ukazana sansa

avatar
Velja Sejn
Thursday, 24.01.2019
19:19

slazem se sa tobom,ja bih tu dodao i Depaya,koji je kiksnuo u Unitedu a bio je veliki potencijal.....