Ovacije Filipu Đuričiću, sjajan podstrek pred duel sa šampionom

Autor: Darko Mitrović
petak 06.04.2018.
13:10
Izvor: Sportske.net, SEM

Srpski fudbaler Filip Đuričić odigrao je protiv Verone svoju najbolju utakmicu otkako je stigao na pozajmicu u Benevento ove zime.

Epa/Orestis Panagiotou
Epa/Orestis Panagiotou

Povezane vesti

Benevento je slavio sa 3-0, a Đuričić je bio igrač utakmice prema uglednoj „Gazeti delo sport“ i takođe je izabran u najbolji tim 30. kola Serije A.

Đuričić je na ovoj utakmici dominirao veznim redom, stvorio je brojne prilike svojim saigračima za golove, a i sâm je dva puta bio opasan po gol gostiju.

''Zaista sam srećan. Pobediti Veronu 3-0 nije lako. Moramo da nastavimo da igramo tako i u narednim mečevima, jer je ovo Benevento kakav svi žele da vide. Ovo mi je svakako bila najbolja utakmica za poslednja dva meseca koliko sam ovde.

Zahvalan sam treneru De Zerbiju što mi je ukazao poverenje. Takođe sam zahvalan što me je stavio na poziciju koja mi najviše odgovara čime su moje najbolje karakteristike došle do izražaja'',
kaže Đuričić.

Navijači Beneventa su takođe prepoznali kvalitetan nastup 26-godišnjeg ofanzivnog veziste.

''Srećan sam zbog ovacija koje sam dobio. Zahvalan sam navijačima i nadam se da im je ova utakmica pružila razlog za osmeh. Često sam imao kontakt sa loptom i bio sam na ofanzivnijoj poziciji. Počeo sam u formaciji 3-6-1 gde sam bio više levo, ali sam zatim prešao napred na mesto plejmejkera'', smatra Đuričić.

Đuričić veruje da ova ekipa ima mnogo veći potencijal u odnosu na ono što je pokazala do sada.

''De Zerbi je savršeno radio na taktičkom nivou. Da smo igrali sa ovim timom od početka sezone, lako bi bili u rangu sa ekipama kao što su Fiorentina, Sampdorija ili Torino, u borbi za Evropu, ali ne želimo više da se osvrćemo. Gledamo ka naredim utakmicama gde igramo protiv Spala i Kjeva. Želimo do kraja prvenstva da ostavimo dobar utisak'', kaže Đuričić.

U sledećem kolu ekipu Beneventa čeka najteži mogući zadatak – u goste im dolazi lider šampionata Juventus. Taj meč na programu je u subotu od 15 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lonchy2909
Friday, 06.04.2018
14:25

Ne znam koliko je realna ova njegova izjava o kvalitetu tima, ali ima mnogo naznaka u poboljsanju igre I rezultatima. Drago mi je da je dobio sansu da igra. On bas moze mnogo, ali uvijek se nadje u ekipama kojima ili ne treba 10 ili tu ima neko bolji pa igra umjesto njega. Nadam se Filipe da ces naci mjesto u avionu za Rusiju I da ces naci klub gdje ces redovno igrati.

avatar
magister
Friday, 06.04.2018
15:06

Voleo bih da i on i Lazar Marković (standardni ko Siniše) nađu mesta u 23.

avatar
magister
Friday, 06.04.2018
15:52

Ne kažem da zaslužuju po formi, ali valjda se računa i neki kvlaitet. Marković je u najtežoj poziciji, promene trenera u Liverpulu, mnogo plaćen, seljakanje, slična karijera i Đuričića. Ali sa dobrim pripremama, imali bismo dva izuzetno talentovana i brza igrača od klase.

avatar
chaki
Friday, 06.04.2018
15:34

Pa po zaslugama tj formi pogotovo markovica ne zasluzuju ni medju 35 a ne 23