Otkriveno! Plej-of za prvaka Italije, šest timova, ovo su parovi!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 22.05.2020.
08:58
Izvor: Sportske.net

Odluka u prvoj polovini juna, ako prvenstvo ne počne polovinom meseca, prvak će biti dobijen na ovaj način...

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

U Italiji je poznato da se ništa ne zna. Osim da su klubovi zakazali početak za 13. jun, a vlada Italije zabranila sve do 14.

Sada su igrači zapretili štrajkom zbog kašnjenja plata, na šta im je predsednik lige Gravina oštro odgovorio da moraju da podele sudbinu čitavog društva.

Novi sastanak sa ministrom sporta biće za šest dana, možda bi stvari mogle da budu jasnije.

Ono što mora da se odluči je format takmičenja. Gravina je rekao da se zalaže da prvenstvo bude nastavljeno, ako medicinski uslovi to dozvole.

U suprotnom, "Republika" je nagovestila format plej ofa. Naime, u borbi za titulu učestvovaće šest timova.

U polufinalu će automatski biti Juventus i Lacio, a za još dva mesta igraće Inter protiv Napolija, odnosno Atalanta protiv Rome. U polufinalu, Juve ide na ovaj prvi par, Lacio na Bergamaske ili gradskog rivala.

Baner live stream


Slična formla bi trebalo da bude za ispadanje, poslednjih šest ekipa, tri napuštaju Seriju A, a biće i odlučeno ko je sedmi, odnosno ko bi išao u kvalifikacije za LE, Verona, Milan ili neko treći.

Ako ne bude nikakvih uslova da se igra, plasman će biti odlučen na osnovu prosečnog broja bodova, ali ostaje pitanje titule. Juventus će je odbiti, već su to nagovestili, a pitanje je šta će biti sa ispadanjem,

Nova sezona bi trebalo da počne 1. septembra, ali ne mora da znači da će prvo kolo biti odigrano tada, verovatno, ako se bude igrao kompletan šampionat, tada će početi pripreme, a par nedelja kasnije i utakmice Serije A.

Odluka o svemu biće doneta u prvoj nedelji juna, posle toga više nema čekanja, ali ni promena...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
petar8
Friday, 22.05.2020
16:36

a čemu ovo? mislim koji je smisao

avatar
Offside
Friday, 22.05.2020
11:16

Koja je ovo logika?Roma,Napoli i Atalanta nisu imali nikakve sanse da osvoje titulu dok je Inter imao ali ako cemo realno te su sanse bile gotovo nikakve.Ako izuzmemo Inter (mada nisu ni oni zasluzili) ova tri kluba su dobila na poklon borbu za titulu a to nisu zasluzili...Ovo je realno potencijalno potkacivanje Juventusa i Lacija i ako je trebalo da se odlucuje o sampionu to je trebalo da bude izmedju njih,drugi nemaju sta da traze ovde.