Otkriveno - Nemanja Vidić umalo da obuče crno-belo!

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.09.2019.
14:09
Izvor: Sportske.net

Malo je nedostajalo...

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Nemanja Vidić je tokom svoje blistave karijere ostavio najveći trag na Ostrvu, kao defanzivac Mančester junajteda, sa kojim je, između ostalog, osvojio pet titula prvaka Premijer lige, uz jedan pehar Lige šampiona.

Tri godine je prošlo od njegovog povlačenja sa fudbalskih terena, ali njegovo ime se i dalje veoma često pominje u britanskim medijima.

Nedavno je u anketi ''Skaj Sporta'' izabran za najboljeg defanzivca u istoriji Premijer lige, a danas tamošnji mediji donose još jednu zanimljivu priču kada je srpska ''Stena'' u pitanju.

Naime, poznati velški trener Kris Kolmen otkrio je da je svojevremeno želeo da dovede Vidića u Fulam, neposredno pre nego što je on postigao dogovor sa Aleksom Fergusonom oko transfera u Junajted.

Fulam je nešto ranije prodao Luja Sahu za 13 miliona funti na Old Traford, a Kolmen ističe da je od tog novca dobio 500.000 da uloži u pojačanja.

Vidić je bio njegova prva želja, ali Fergusonov poziv naš defanzivac nije mogao da odbije.

''Razgovarao sam tada sa Mohamedom Al Fajedom, on je bio zadivljen, 'tako mlad, a već zreo čovek'. Poznavao sam i šefa skautinga Mančester junajteda Džima Loulora i rekao sam mu 'pustite ga kod mene na par godina, dobro će raditi, a onda možete da ga uzmete'. On se samo nasmejao i rekao da ga uzimaju odmah'', ispričao je Kolmen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke