Otkriveno! Kako je "propao" Osman Dembele!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 03.03.2020.
13:18
Izvor: Sportske.net

Francuz na marginama posle tri godine, devet povreda, bilo bi nefer sve svaliti na njegova leđa. Gde je grešila Barselona?

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Nova povreda, novih šest meseci odsustva za Osmana Dembelea. U Barsi su očajni, plaćen je bogatstvo, njegov talenat se ne dovodi u pitanju, međutim, jasno je da postoje problemi. Klub je probao da ga proda, čak uključi u trampu za Nejmara, iako je Valverde bio protiv.

Sada su propale šanse da Dembele zaigra na EP 2020. što će mu dodatno smanjiti cenu.

Ali, L'Ekip se prisetio Dembeleovih igara u dva prethodna kluba, Renu i Dortmundu. Za razliku od Barselone nikada nije bio povređen, iako je Tuhel sa njim radio napornije i teže nego sa ostalim igračima.

Tačno je da je Dembele svojeglav, da ne živi sportski, ali je te navike počeo da ispravlja tokom ove sezone, a priča se da su i u Borusiji imali istih problema sa sjajnim napadačem.

Ovo je nešto drugo, što se ne može podvesti samo pod njegovu odgovornost.

Baner


Recimo prošle godine je Dembele živeo sa najboljim prijateljem Mustafom Dijatom i ujakom, sada je menadžer Sisoko sa njim često u Barseloni i naterao ga je da se promeni, da leže na vreme i ne kasni na treninge.

Kažu da je pod strožim režimom, ali povrede su se nastavile. On je tri puta bio povređen pre nego što je završio sezonu, ukupno je od dolaska 2017. devet puta bio van stroja.

Entoni Adebo, kuvar koga su angažoval kaže da se sada Dembele mnogo zdravije hrani, nema više gaziranih pića, noćnog igranja Sonija.

Sprovedene su analize, lečio se na klinici u Dohi, otkriveno je da je Barsin stil treninga u direktnoj suprotnosti sa njegovom eksplozivnošću.

Šta to znači?

Naime, Dembele samo 20% treninga provede u sprintu, dok taj broj skače na 90% na utakmici. To navodno izaziva stres mišića, od njega se traži napor kakav nema na treningu.

Neverovatno je da je Dembele u Renu odigrao 29 mečeva u sezoni, u Dortmundu 47 od 49. U prvoj sezoni u Barsi samo 40%, druga je bila i najbolja 70%, a u ovoj samo devet utakmica.

U L'Ekipu navode da su u Barseloni svesni problema, da su kontaktirali Dortmund, da su im Nemci rekli da su previše forsirali oporavak igrača, da on treba postepeno da se razvija i da je žrtva "ranog ubacivanja", odnosno previše mečeva, ali ga je Barsa toliko platila da je morala odmah da ga baci u vatru.

To se odrazilo, uz nesportski život i sada tri godine kasnije plaćaju cenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Tuesday, 03.03.2020
18:51

Naravno da su u barci upropastili Dembela i Kutinja, Valverde je covek nula od trenra, on bi kao strucnjak i Mesija i Ronalda uprpastio! U barci nemaju strucnjake da rade sa posebnim igracima, kojima treba poseban tretman treniranja, barcina uprava trosi pare na spiune koji ce da spiuniraju igrace, ane da placaju posebne trenere! Zato je ovakvo stanje u barci, koja nema ni igrace koje joj trebaju i to sve zbog uprave koja je na gluposti potrosila novac i na igrace hoce da spara! Eno u Milan su odpusteni Maldini i Boban zbog loseg prelaznog roka i kupovine igraaca i trenera! U barci je stanje isto tako mozda i jos gore ali predsednik nece da odpusti francuza Abidala, predsednik barce bi cak sta vise odpustio Mesija a nebi Abidala! Zato ce nadam se uskoro izbori i da se sve to kriminalno drustvo iz barcine uprave smeni i novo izaberee, da bi mogli opet da gledamo barcu kako pobedjuje?

avatar
P. S.
Tuesday, 03.03.2020
17:24

Najobičnije gluposti. Barsa je pogrešila samo u jednom: što su ga uopšte kupili, pa da je koštao i 16, a ne 160m€, tim pre što su znali za više od polovine njegovih problema.

Šta znače brojevi? 20% na treningu provede u sprintu? Pa da im treninzi traju po 15 minuta to bi značilo da je 3 min u sprintu. A na utakmici 90% vremena? Sve ukupno na utakmici ne povede 2 min sa loptom, pa neka je 90% od toga sprint opet je duplo manje negoli na 15-to minutnom treningu. Teško da je neko bio rasterećeniji od njega. Ili uopšte nije igrao (90%) ili je ulazio u poslednjih 20 minuta (6%) ili je bio starter pa je zamenjen u 70-om minutu (2%) ili je zamenjen kada se povredio (2%). Ne sećam se da je odigrao 90 minuta nikada od kako je došao u Barsu.

Da nije otišao Neymar (pa je javnost bila ogorčena na Bartomeua što ga je pustio i tražila je 'instant zamenu') te da Bartomeu nije uspeo sebi da obezbedi pozamašan procenat od višestruko nabildovane cene za Dembelea, on nikada ne bi bio kupljen.

avatar
Red to the bone
Tuesday, 03.03.2020
14:21