Otkriveno - Gvardiola doveo trenera Parižanima!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 18.09.2018.
08:14
Izvor: Sportske.net

Kružile su razne priče, ali je na kraju presudio menadžer Sitija.

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

O čemu se radi?

Kada je Tomas Tuhel seo na klupu Pari Sen Žermena mnogi su bili iznenađeni, pričalo se da je jedan od poslovnih partnera predložio porodici Al-Tani da uzmu mladog Nemca i da je naređenje o novom treneru direktno stiglo od vlasnika, iz Katara, odnosno da se Al Kelaifi koji je želeo Kontea ili neko drugi zvučno ime nije ni pitao.

Međutim, istina je drugačija, posle odlaska Emerija, nemogućnosti da se angažuje Alegri koji je dogovorio nastavak saradnje sa Juventusom (u to vreme je Zidan još bio na klupi Reala), klub se okrenuo Pepu Gvardioli.

Ne da bi ga ubedio da postane trener, to je nemoguča misija, čvrsto je vezan za Siti, već za savet.

Naime, Gvardiola je jedno od zaštitnih lica Mundijala 2022. čak se spekulisalo da će voditi Katar na tom prvenstvu, a Pep je izneo svoj predlog koji je prihvaćen.

On je smatrao da PSŽ treba šansu da pruži Tuhelu, da je u pitanju trener sposoban da nametne svoju filozofiju, ali i da bude dovoljan autoritet za igrače, kao i da klubu treba svež početak i neko ko neće praviti kompromise.

Tuhel je baš u Dortmundu to pokazao, na kraju je i otišao jer se sukobio sa upravom zbog pojačanja, pokazao je da ima integritet, ali i njegov odnos sa igračima, iako važi za strogog trenera je bio zadivljujući među "Milionerima".

Sve to je uticalo da PSŽ prelomi, pa je bivši trener Borusije potpisao dvogodišnji ugovor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke