Otkriveno - Evo zbog čega su se razišli Jirgen Klop i Željko Buvač!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 04.07.2019.
20:19
Izvor: Sportske.net

U dopunjenoj biografiji Klopa, otkriveni detalji...

EPA/ANDY RAIN
EPA/ANDY RAIN

Povezane vesti

U dopunjenom izdanju knjige o Jirgenu Klopu, autor Rafael Honigštajn je dao svoju verziju odlaska Željka Buvača iz kluba.

Srbin iz Bosne je dugi niz godina bio prvi saradnik Nemca, poznat po nadimku "Mozak", on je bio desna ruka menadžera Liverpula.

A onda se sve promenilo, jednostavno je otišao iz Liverpula u finišu prošle sezone i nikada se nije vratio, iako je imao ugovor, koji je raskinut.

Klop nikada nije govorio o razlazu sa Buvačem, a u biografiji se kaže da je Srbin bio uznemiren jer je došlo do promene odnosa snaga u stručnom štabu.

On je bio neprikosnoveni asistent, a onda se vratio Pepijn Linders i ubrzo dobio veća ovlašćenja od Klopa.

To je uznemirilo Buvača, igrači su mnogo više bili okrenuti Holanđaninu koji je relaksiraniji i opušteniji od Buvača. Tako je Linders koji je dobio otkaz u NEC jer nije uspeo da ih vrati u elitu, prestigao Buvača i Petera Kravica, a to se odrazilo na odnos Srbina sa Klopom.

Oni se nisu posvađali, ali nisu mogli više da rade zajedno, pa je Buvač otišao.

U međuvremenu Klop je biranim rečima govorio o Lindersu, kako je fenomenalan, kako je više od pomoćnog trenera i kako donosi optimizam i podseća ga na sebe kad je bio mlad...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
_mladen_
Friday, 05.07.2019
11:11

Koliko je samo bilo pljuvanja kada je otisao, kao Klop eto bez njega ne zna sta je fudbal. Sta vise niko toliko ne bi ni hvalio Buvaca da ga sam Klop nije dizao u zvezde i nazivao ga mozgom njihovog tima. Ocigledno je Klopu prijala neka druga saradnja.

avatar
Kolos
Friday, 05.07.2019
15:47

Baš vala. Govorili su da Klop ne zna ništa bez Željka (dužno poštovanje njemu) a čovek pokidao sezonu od početka do kraja.

avatar
Mića
Friday, 05.07.2019
09:21

Klop je dobio LŠ a ne osvojio. Lš je već više godina unazad, kontrolisano i dirigovano takmičenje. Počevši od žreba pa do samog finala. Kako je u tom takmičenju u pitanju ogroman novac, ništa se ne prepušta slučaju. Sprot je na trećem mestu. U prvom planu su politički, zatim finansiski razlozi pa tek onda sportski. Kada bih argumentovao ovu tvrdnju bilo bi potreno potrošiti dosta vremena i veoma dug tekst, koji verovatno ne bi bio objavljen iz mnogih razloga, jer mnogima to ne odgovara. Ko hoće da veruje u ovu moju tvrdlju neka veruje, ko neće ne mora!

avatar
äxwell
Saturday, 06.07.2019
07:31

Naravno, kad Lvp osvoji nesto to je poklonjeno i nezasluzeno...Logicno..Neko nam jos ne moze preboliti Enfild na kom je tvoja Barsa bila posteno razbijena i savladana..U oba susreta bolji tim je bio LVP!

avatar
_mladen_
Saturday, 06.07.2019
09:42

Pa sto si uopste ovde, zasto pratis fudbal ako je sve namesteno. Od vas teorija zavere ljudi ne moze da de zivi.

avatar
äxwell
Friday, 05.07.2019
07:45

Realno, tesko da bi mogao naci boljeg asistenta od Ljindersa.

avatar
GoHardV3
Saturday, 06.07.2019
17:13

Klinci? Gluposti? Real je 20x jaci od Liverpula, i bez Azara, Mendija, Militaa, Jovica bilo je tamburanje od 3 do 5 gola svaki put u poslednjih 5 godina a tek s ad :D

avatar
GoHardV3
Sunday, 07.07.2019
21:27

Covece 90 godina je proslo od vaseg trofeja poslednjeg, razumem te ali 0 ste, cak ce i Totenhem biti uspesniji sledece sezone :D

avatar
äxwell
Sunday, 07.07.2019
16:08

Ko prica o Realu mali? Prognozirate opet krah Lvpa a nikako da naucite iz svoji malih misijih gresaka...I opet se upustate u iste vracarije i prognoze!! Smjesni ste..

avatar
La bestia negra
Thursday, 04.07.2019
22:11

A najjaci su oni sto su pisali kako je Buvac bolji tener i kako bez njega Klop nista ne zna ahhahahaha lik osvojio LS odma.