Otkriveno, DEVET klubova PL pokušalo da spreči Siti u smanjenju kazne!

Autor: Stefan Matić
sreda 29.07.2020.
10:04
Izvor: Sportske.net

Rivali "građani" ipak osetili gorak ukus poraza.

Povezane vesti

Ranije ovog meseca saznali smo ishod žalbe Mančester Sitija na kaznu CAS-a i UEFE gde se Gvardiolinim timu zabranilo učešće dve godine u Evropi plus kazna od 30 miliona evra.

Kao što znamo "građani" su izašli kao veliki pobednici, evro-suspenzija je u potpunosti sklonjena dok je finansijski deo kazne smanjen na svega 10 miliona evra. U utorak je ceo slučaj žalbe na 93 strana dostupan za pogledati.

U njemu možemo videti kako UEFA i dalje zamera nekooperativnost i izostanak saradnje engleskog kluba tokom same istrage o poslovanju "Etihada" i katarskih vlasnika. Podsetimo ceo slučaj je krenuo "curenjem" informacija o (ne)legalnom sponzorstvu to jest da su vlasnici kluba upumpavali sopstveni novac preko Etihada ili neke treće strane.

Slučaj je odbačen zbog nedostatka većih dokaza. U samom slučaju možemo videti da su čak devet klubova Premijer lige pisali CAS (Sud za Arbitražu u sportu) u pokušaju da spreče smanjenje kazne.

Arsenal, Barnli, Čelsi, Lester, Liverpul, Mančester Junajteda, Njukasl, Totenhem i Vulvsi su potpisali ovaj zahtev.

Na kraju svega Siti ima razloga za zadovoljstvo, da je kazna ostala to bi donelo velike finansijske i kadrovske probleme. Ovako vicešampioni Engleske mogu bez brige da se pripremaju za revanš LŠ sa Real Madridom a potom i naredne izazove, ovog puta na polju.

Baner 4

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Normal one
Thursday, 30.07.2020
12:32

Svaki normalan klub koji drzi do sebe bi ovo potpisao. Da, neko bi rekao sto ne gledaju svoje dvoriste, medjutim to nema veze sa mozgom. Sta treba gvardioli da se dozvoli da dovede jos 2 desna beka , 3 leva i 5 stopera za nekih 500 milion da bi $iti imao sigurnu odbranu ? Smesno, bukvalno smesno sta rade. Pepi ce u Sitiju potrositi 2 milijarde dok ne uspe da uzme LS. Pri tom igrace (za neku vecu sumu) ne prodaju uopste, sponzori uodnosu na Liverpul,Junajted,Celzi slabi. FFP je zapravo reket koji se udara na klubove koji trose bez pokrica, samo da se uzme od svakog po 10-20 mil evra (sto je Seicima ko kusur na trafici) i nikom nista . UEFA mafija.

avatar
OGLoc
Thursday, 30.07.2020
09:07

Sad ce Siti da ih samelje sve sljedece sezone.. sto ulazis u frku kad si slabiji

avatar
Maksimus
Wednesday, 29.07.2020
20:55

Svi su hteli preko 5 og mesta u Ls, e neka su su im...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 29.07.2020
10:35

Glupi Everton i Aston VIla pa i Sefild i Vest Hem, gledali su kanda sebi u pupak.