Osmeh Luke Jovića? Neprocenjivo...

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 10.02.2020.
08:22
Izvor: Sportske.net

Posle gola u Pamploni, odmah su počeli potpuno drugačiji napisi u novinama. Gol ne znači ništa u smislu brojeva, ali bi za samopouzdanje mogao da bude ključan...

EPA-EFE/JESUS DIGES
EPA-EFE/JESUS DIGES

Povezane vesti

Konačno gol, i to kakav.

Kako reče jedan navijač Reala, "više sam se radovao Jovićevom golu, nego on sam".

Luka Jović je postigao pogodak u Pamploni, to je, nada se tek početak, ali cela Španija priča o njegovom osmehu.

"Kada ne daje golove, nije srećan, to se vidi. Ali, radi naporno i to se isplaćuje", kaže Zidan.

Ovo je tek drugi gol Jovića u šampionatu, ali možda i signal da će češće dobijati šansu, odmosno imati veću minutažu.

Mediji ističu da je Jović gol dao slabijom nogom, da niko ne priča o tome da je dao isto golova koliko i Žoao Feliks, a da je duplo manje plaćem. Ali, zbog toga je teško i lepo igrati u Realu, sve se gleda kroz druge aršine.

Španci se u analizama bave vremenom koje je potrebno Joviću da se uklopi u sistem i ističu da je on drugačiji tip napadača od Benzeme, da je sjajan strelac i da je potrebno samo da proradi.

Najbolji savet je dobio od Modrića, da bude strpljiv, da je i sam Hrvat bio u istoj situaciji, da će sve doći na svoje mesto.

Pa da li dolazi?

Nadajmo se, jedan gol ne znači ništa, kao broj, međutim kad govorimo o samopouzdanju to je nešto sasvim drugo. Ali u Španiji je tako, danas ga kuju u zvezde, prethodnih nedelja su mu se podsmevali, i žestoko ga kritikovali...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Offside
Monday, 10.02.2020
12:12

Jedan gol i to ovakav znaci mnogo!Videlo se da cim je dobio sansu sa jacom startnom postavom (boljim igracima oko njega) i on automacki igra bolj!Iskreno,nije mi se promenilo misljenje da je prerano dosao u Real jer jedna sezona u Nemackoj i nije neka preporuka za Real.Kako god,verujem Modricu i Zidanu da ce Luka biti jos bolji i duboko se nadam da ce biti tako!

avatar
Bendz@min
Monday, 10.02.2020
11:28

I opet dva tri mjeseca post

avatar
Mangus
Monday, 10.02.2020
09:52

Jovic nije bio toliko los koliko prosti nije imai srece. Par puta su bukvalno milimetri odlucivali. A i ovde je slicna situacija. Ako pogledate, golman je zakacio loptu. Mogao je da promasi. Da jeste, obrusio bi se svet na njega. Ovako ga vole.
Decko je dosao u REAL! IZ Ajntrahta! Da je bar igrao kao prvotimac u Benfici, u borbi za titulu ili npr Holandiji, ali ne. Igrao je u drugorazrednom timu h nemackoj i otisao u, diskutabilno, najveci klub na planeti kako bi vodio napad.
Drago mi je zbog njega i mislim ea ce napraviti ozbiljnu karijeru u realu