Osam golova na "Krejven Kotidžu", Mitar na vrhu liste strelaca, Fulam u Premijer ligi već sledeće nedelje?!

Autor: Nikola Miloradović
subota 18.07.2020.
17:59
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Fulama slavili su u pretposlednjem kolu Čempionšipa.

Beta/Chris Radburn/PA via AP
Beta/Chris Radburn/PA via AP

Povezane vesti

Izabranici Skota Parkera savladali su na svom stadionu ekipu Šefild Venzdeja sa 5:3 (3:0) i tako zadržali nade za osvajanje drugog mesta, koje bi im obezbedilo direktan plasman u elitni rang.

Poveli su u 11. minut, mrežu Šefilda pogodio je Kebano.

A onda na scenu stupa reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović.

Postiže pogodak u 26. minutu za 2:0, 15 minuta kasnije ponovo se upisuje u listu strelaca, "Kotidžeri" su dobili penal, Mitar je preuzeo odgovornost i postigao svoj 26. pogodak u Čempionšipu ove sezone.

Tako se i vratio na vrh liste strelaca, sa golom više od Olija Votkinsa iz Brentforda.

Detalje iz prvog poluvremena možete pogledati u nastavku.



U drugom poluvremenu su gosti najpre dobili penal, Nuhiu ga je pretvorio u pogodak.

Ipak, u 73. minutu Kebano drugim pogotkom na utakmici, ovoga puta iz slobodnog udarca, vraća tri gola prednosti Fulamu, da bi pet minuta kasnije Marfi smanjio na 4:2.

Potpuna drama u finišu, kada je Nuhui ponovo pogodio mrežu Fulama za 4:3, ali je sve dileme u drugom minutu sudijske nadoknade otklonio Bobi Rid, kada je zatresao mrežu Šefilda na asistenciju Aleksandra Mitrovića.

Baner 6

Ekipa iz Londona je četvrta nakon ovog trijumfa sa 80 bodova, jednim manje od trećeplasiranog Brentforda i dva manje od drugoplasiranog VBA.

Nada umire poslednja, Fulam još uvek ima šanse za direktan plasman u PL, plej-of su svakako obezbedili, ali će zavisiti od drugih, tačnije od Barnslija i KPR-a, koji će morati da otkinu bodove Brentfordu i Vest Bromu.

Poslednje kolo igra se 22. jula, svi mečevi će se igrati u terminu od 20:30h, a ekipa našeg Aleksandra Mitrovića će gostovati Vigan Atletiku.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke