"Orlovi" u Frankfurtu konačno van karantina, Kostić najavio povratak Bundeslige!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 05.04.2020.
09:14
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Nemci imaju plan koji u ovom trenutku deluje ambiciozno.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Fudbaleri Ajntrahta proveli su u karantinu dve nedelje zbog potencijalne opasnosti od kontakta sa nekim od zaraženih fudbalera u Bundesligi.

Sada je taj period iza njih, pa su reprezentativci Srbije Filip Kostić i Mijat Gaćinović sada u mogućnosti da barem izađu iz kuće.

"Klub je proveravao sve igrače s kojima smo imali kontakt. Rečeno nam je da ne mrdamo iz domova i strogo smo se pridržavali mera. Najvažnije je da se simptomi nisu pojavili kod nas. Sa klupskim drugom Mijatom Gaćinovićem sam na stalnoj vezi, i on se oseća dobro"
, rekao je Kostić u telefonskom intervjuu za Sportski žurnal.

"Ovo je nešto posebno. Nisam mogao da odem ni do prodavnice. Teško je bilo boraviti u zatvorenom prostoru. Morao sam da čuvam suprugu i decu, maksimalno smo poštovali sve mere, a sa njima mi je vreme brže prolazilo. Nije mi problem da ostanem kod kuće, ali ne kad mi kažu da moram", opisao je krilni fudbaler period karantina.

Kostić se nada da će se Bundesliga uskoro nastaviti.

"Sigurno ćemo igrati, verovatno bez publike. Neće nam biti lako. Ko se bolje bude oporavio od ove pauze postizaće uspešnije rezultate. Ostalo nam je još devet kola u prvenstvu, plan je da krenemo od početka maja i da završimo do kraja ju-na ili polovine jula. Sve ide ka tome da se period bez fudbala završi kako treba. Čini mi se da je u Nemačkoj prošao najveći talas zaraze, iako se priča da 80 odsto ljudi ima virus. Shvatili smo ozbiljno situaciju, pridržavali smo se svih mera", zaključio je Kostić.
Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke