"Orlove" ne sme da zavara ovaj negativni rekord Švajcaraca

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 23.05.2018.
12:46
Izvor: Sportske.net

U susret Svetskom prvenstvu u Rusiji na mreži se pojavio zanimljiv podatak vezan za negativan rekord reprezentacije koja se nalazi u grupi sa našim nacionalnim timom.

Epa/Laurent Gillieron
Epa/Laurent Gillieron

Povezane vesti

Do početka Svetskog prvenstva u Rusiji ostalo je još 22 dana i ljubitelje fudbala polako hvata groznica. Srbija će posle osam godina čekanja ponovo biti zahvaćena mundijalskom euforijom pošto su se "Orlovi" kvalifikovali za planetarnu smotru.

S toga iz dana u dan pratimo dešavanja vezana za naš državni tim ali i za reprezentacije sa kojima će se Srbija sastati u Grupi F. Danas je "Opta" lansirala zanimljiv podatak vezan za negativan rekord koji drže Švajcarci.

Ova evropska selekcija apsolutni je rekorder po broju utakmica na kojima nije uspela da sačuva mrežu. Podatak se naravno odnosi na mečeve koje su Švajcarci igrali na Mundijalima.

Verovali ili ne, Švajcarska je od 1934. do 1994. godine odigrala 22 utakmice na planetarnim smotrama i na svakoj od njih primila makar jedan gol!

Negativan rekord ne bi trebalo da zavara naše reprezentativce jer su Švajcarci na poslednja tri Svetska prvenstva uspeli da prekinu ovaj niz i da značajno poprave svoju statistiku.


Na Mundijalu održanom 2006. godine u Nemačkoj reprezentacija Švajcarske prošla je grupu sa 7 osvojenih bodova i bez primeljenog gola! Četiri godine kasnije Švajcarci su ostali bez osmine finala ali su i u Južnoj Africi primili samo jedan gol!

Svetsko prvenstvo u Brazilu ova evropska selekcija završila je u osmini finala. U Grupi E zauzela je drugo mesto iza Francuske i to sa šest osvojenih bodova i gol razlikom 7:6 (+1).

Evidentno je da se situacija dobrano promenila u odnosu na neka davna vremena i da Švajcarci više nisu selekcija koja služi za "nabijanje" gol razlike što je bilo jasno i bez statistike sa prethodna tri Mundijala.

Sama činjenica da će četvrti put za redom Švajcarska igrati na najvećoj smotri reprezentacija govori da "Orlove" čeka izuzetno težak posao u Rusiji.

Recimo za kraj i to da će Srbija i Švajcarska odmeriti snage 22. juna u Kalinjingradu i da bi ta utakmica lako mogla da odluči o tome ko će u osminu finala Svetskog prvenstva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke