Opšti haos u FIFA, niko ne zna kako do Mundijala!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 04.03.2019.
22:23
Izvor: Beta

Pitanje je i politike.

EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2022. godine počeće u junu na azijskom tlu, ali političke tenzije između Katara i njegovih suseda znači da plan Svetske fudbalske federacije FIFA da proširi turnir je još uvek neizvestan.

Odbor FIFA za organizaciju takmičenja potvrdio je da će Azijska fudbalska konfederacija (AFC) početi s kvalifikacijama u junu, a da će ih drugi kontinenti pratiti po planu.

To svetskoj kući fudbala do početka juna daje vremena da odluči o proširenju Svetskog prvenstva s 32 na 48 reprezentacija, koje bi onda osim Kataru, moralo da se igra širom Bliskog istoka.

Predsednik FIFA Đani Infantino uporno se zalagao za proširenje Mundijala, uprkos ograničenju od 28 dana za održavanje od 21. novembra do 18. decembra.

Malo je verovatno da će se Katar složiti s čelnicima iz Niona oko odustajanja od nekih prava za organizaciju koju je osvojio 2010. godine.

Katar je takođe krenuo u izgradnju osam stadiona, što je dovoljno za organizacioni turnir na kom bi se igrale 64 utakmice, odnosno učestvovala 32 tima, dok bi za prošireni format Mundijala trebalo da budu izgrađena još četiri stadiona, kako bi moglo da se igra 80 utakmica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Monday, 04.03.2019
23:35

Ja ne znam sta se pravi bura da li je 48, ili 32 ekipe na SP. Kolko ja znam sistem sa 48 ekipa ide (16 grupa od po 3 ekipe, 1/16, 1/8, 1/4, 1/2 i finale), znaci sedam utakmica maksimalno ce odigrati jedna reprezetancija, sto je bio slucaj i proslih godina.
Ovde je jedino problem oko televizijskih prava, tj. zelja FIFE da se sto manje utakmica igra u toku jednog dana, zbog publiciteta, sto ipak po meni je nemoguce sa istim kalendarom ko i proslih godina (oko 30 dana trajanje sampionata).
A taj problem nije fudbalkse priode, sto se samog terena tice, dal je 48, il 32 ne predstavlja nikakav problem.