Ono kad te smene i pre poslednje šanse, Konte postao trener pre "El Klasika", evo šta je cena tog poteza!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 29.10.2018.
10:55
Izvor: Sportske.net

Lopetegi nije morao ni da čeka blamiranje u nedelju popodne. Sve unapred dogovoreno, a poznati i detalji dogovora.

EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

Izgleda da su u Realu bili svesni šta će se desiti pre utakmice sa Barselonom.

Naime, prema nekim informacijama, na ručku pred meč, Perez je već rekao saradnicima da je Konte novi trener.

On je pregovarao i sa Robertom Martinezom, ali selektor Belgije ima komplikovan ugovor, a Perez je naginjao Konteu jer je sličan Murinju, kada je disciplina u pitanju. Predsednik je umoran od problema u svlačionici, samovolje igrača i veruje da je Italijan rešenje.

To bi moglo da bude skupo, jer je proces ispred suda u Londonu za poslednju godinu ugovora koju Čelsi treba da isplati Konteu počeo prošle nedelje, on bi se praktično odrekao tog novca.



Istina, Milan je bio spreman da mu to nadoknadi, ali je Konte i tada, kroz redove, rekao Amerikancima koji su preuzeli klub da ima ponudu Reala koju takođe ne može da prihvati zbog novca koji mu Čelsi duguje.

Ono što je još bitno reći je da Perezu odgovara profil Kontea koji se ne svađa sa novinarima, sa druge strane, sigurno je da će tražiti pojačanja već na zimu, ali i od leta da dovede kompletan stručni štab, kako bi spremio tim, sada je to nemoguće.



Čitav posao bi Real treba da košta oko 30 miliona neto, koliko će biti isplaćeno Italijanu, on će sigurno potpisati ugovor na najmanje dve i po godine, mada se nigde osim Juventusovih tri nije duže zadržao.

Da li će administrativno stići da sedne na klupu protiv Melile u kupu, teško je reći, ali bi ga trebalo očekivati narednog vikenda u utakmici sa Valjadolidom.

Španski mediji podsećaju da je 2013. kada je vodio Juventus i bio dovođen u vezu sa klupom Reala, rekao da je to najvažniji posao, odnosno najbitnija klupa na svetu.

Sada će biti njegova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Monday, 29.10.2018
15:12

Kako je Kontara odro Abramovica svaka mu cast.Trebace mu malo vise od srece da pokrene ovu masinu ali ako neko moze on je taj .Izbacice onog mrtvaka Benzemu sigurno.Jos kad bi stigao Azar u januaru bila bi i titula u igri.

avatar
Steffmajster
Monday, 29.10.2018
14:03

setim se na jucerasnju petardu i samo se onako lepo nasmejem :D

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 29.10.2018
12:45

Ne znam, Konte je mozda covjek koji ce trgnuti Real, ali sada je vise nego ikada jasno da Realu treba revolucija, ili barem evolucija, a nisam siguran da Konte moze da sprovede ijedno. Treba par novih igraca, prije svega Azar, a zatim i odbrana, nacin igre... Jasno da je Real godinama pravljen po mjeri Ronalda, sada je potreban novi projekat. Nadao sam se modernijem treneru, a ne zanatliji poput Kontea. Ne znam zasto je bilo toliko tesko zrtvovati godinu i dati priliku Solariju...

avatar
Monday, 29.10.2018
13:38

Od Azara nema nista on ne zeli da radi sa Konteom nisu u dobrim odnosima,evo poslednja vest da Celzi ocekuje do NG da pootpise sa Azarom novi ugovor.

avatar
Agent Provocateur
Monday, 29.10.2018
15:30

Real je klub koji, pogotovo pod Perezovom palicom, misli samo na kratak rok. Zrtvovati godinu svesno nije opcija ali ce zato zrtvovati tri nesvesno birajuci pogresne trenere.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Monday, 29.10.2018
12:33

Konte je u TOP 3 trenera na svetu!

avatar
Monday, 29.10.2018
12:27

Najzanimljivije od svega kako ce Kurtoa proci u celoj prici,zna se da u Realu uvek postoji krtica,a izasla je prica da je pobegao iz Londona zbog likova kao sto su Murinjo i Konte,da li ce ga Konte zakucati na klupu i vratit Navasa to me najvise zanima.....

avatar
brekbaCh1
Monday, 29.10.2018
12:37

To bi bio sjajan epilog. Taman ce imati vise vremena za porodicu. :D

avatar
murjak
Monday, 29.10.2018
12:18

Mislim da će Konte sjesti Realu kao Sarri Chelsiu :D

avatar
Stevan Mikša
Monday, 29.10.2018
13:46

Posle Realovih navijaca, Celsijevi su prvi bili za Lopetegijevu smenu. Da dodje Konte i Azar izgubi volju za prelaskom u Real :D