Oni blistaju u Ligi nacija i jedan su od potencijalnih rivala Srbije u plej-ofu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.10.2018.
11:47
Izvor: Sportske.net

Jedno od najprijatnijih iznenađenja u novoformiranom takmičenju.

Beta/Heikki Saukkomaa/Lehtikuva via AP
Beta/Heikki Saukkomaa/Lehtikuva via AP

Povezane vesti

Liga nacija polako ulazi u završni deo grupne faze takmičenja.

U novembru ćemo znati konačan rasplet, a kada je u pitanju Liga C, koja nas najviše i zanima zbog učešća reprezentacije Srbije, jedna selekcija je maltene već osigurala plasman u viši rang, a ujedno i u plej-of fazu Lige nacija.

To je reprezentacija Finske, koja u Grupi 2 Lige C ima maksimalan učinak posle četiri odigrana kola, a osim što je upisala sve pobede (Grčka, Mađarska i dva puta Estonija), ova selekcija još nije primila nijedan gol. Imaju i sjajnog Temua Pukija, koji je sa tri postignuta gola drugi najbolji strelac Lige C, posle našeg Aleksandra Mitrovića sa četiri gola.

Finci imaju šest bodova više od Grčke, dva kola pre kraja i u preostale dve utakmice, sa Grčkom i Mađarskom neophodan im je samo jedan osvojen bod, i to u slučaju da Grci dobiju obe utakmice. Uz to, Grčka bi morala da savlada Finsku sa tri gola razlike, s obzirom da je u prethodnom duelu poražena sa 2:0.

Kakva je situacija u ostalim grupama Lige C?

U Grupi 1 Izrael vodi sa tri boda više, ali i utakmicom više od Škotske, u Grupi 3 Bugari imaju tri boda više od drugoplasirane Norveške, a kao šo znate, Srbija u Grupi 4 ima minimalnu prednost u odnosu na Crnu Goru.

Dakle, na osnovu trenutnog stanja na tabelama sve četiri grupe, Srbija, Finska, Bugarska i Izrael bi se kroz plej-of borili za jedno mesto koje vodi na Evropsko prvenstvo 2020.

Prema sistemu takmičenja, polufinalni parovi biće određeni žrebom, pobednik ide u finale, a ko bude bolji u finalnom okršaju, overiće vizu za EP.

Ali, da sačekamo, još dva kola su u igri, mogući su preokreti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke