Omonija blistala u derbiju, pa jedva sačuvala i bod, ovo je sastav za Zvezdu?!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 13.09.2020.
00:05
Izvor: Sportske.net

Rival "crveno-belih" u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona pokazao i vrline i mane u derbiju pred duel sa srpskim šampionom.

EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI
EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI

Povezane vesti

Anatorsis je u trećem kolu kiparskog šampionata ugostio ekipu Omonije, veliki derbi okončan je bez pobednika, rezultatom 1:1 (1:1).

Ova dva tima su u trenutku prekida minule sezone zbog pandemije koronavirusa imala isti bodovni saldo na tabeli kiparske lige, ali je titula dodeljena Omoniji zbog boljeg međusobnog skora, pa će sada taj sastav igrati sa Zvezdom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Omonija je izašla u sledećem sastavu (formacija 4-2-3-1): Fabijano, Mavrijas, Lecjaks, Luftner, Lang, Gomez, Kusulos, Papulis, Tijago, Boteak i Sene.

Kako prenose tamošnji mediji, očekuje se da u istom sastavu Omonija izađe i na megdan srpskom šampionu.



Poveli su 15. minutu, ukrali su jednu loptu na sredini terena, pukla je kontra, loptu je na levoj strani dobio Tijago, uputio je odličan pas ka usamljenom Seneu, koji je bio pred golom domaćina, napadač Omonije nije najbolje primio loptu, ali je uspeo da se snađe i da zatrese mrežu rivala. Upozorenje za Zvezdu, Kiprani igraju agresivno i opasni su u kontri.



Igrali su jako dobro, ali je domaćin dobio penal u 45. minutu, koji je Okrijašvili pretvorio u pogodak.

U drugom delu totalno drugačija slika, pogodak u finišu prvog poluvremena je dao krila domaćinu, koji je do kraja susreta dominirao i imao čak nekoliko izglednih prilika da preokrene rezultat.

Na kraju remi, sledeći protivnik Omonije biće ekipa Crvene zvezde, duel kiparskog i srpskog šampiona na programu je u sredu (16.09) u 17h na "GSP" stadionu u Nikoziji.

Baner 8

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 16.09.2020
08:18

Ako im je ovo opasna kontra... bio je autogol. Mada, kakva nam je odbrana, moze i nama da se desi.

avatar
deki trbic
Sunday, 13.09.2020
12:57

BICE LAGANA POBEDA OMONIJE!!!!