Omladinac Rome doživeo užasnu povredu, ovo se dešava "jednom u 10 godina"!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 04.10.2018.
17:17
Izvor: Sportske.net

Talentovanom defanzivcu ugrožena karijera.

EPA-EFE/ANSA/ALESSANDRO DI MEO
EPA-EFE/ANSA/ALESSANDRO DI MEO

Povezane vesti

U utorak je prvi tim Rome savladao Viktoriju Plzenj sa 5:0 u okviru druge runde grupne faze Lige šampiona.

Nešto ranije tog dana snage su odmerili i omladinci ove dve ekipe, a Plzenj je ovoga puta slavio sa 4:3.

Ipak, meč je ostao u senci povrede mladog defanzivca "Vučice" Rikarda Kalafiorija.

Ovaj 16-godišnji fudbaler je nakon jednog starta napadača Plzenja doživeo ozbiljnu povredu kolena i sada mu predstoji jedna od najvažnijih borbi u karijeri.

Doktori sa "Vile Stuart" su dali svoju katastrofalno prognozu: "Ovako nešto se obično dešava u motokrosu, ne u fudbalu, to je nezgoda koja se dogodi jednom u svakih 10 godina".

Edin Džeko je potom posvetio svoj het-trik mladom Kalafioriju, dok je njegov agent Mino Rajola rešio da mladog defanzivca pošalje na operaciju i oporavak u Holandiju.

Nadamo se da će se mladi Italijan brzo vratiti fudbalu.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Thursday, 04.10.2018
18:58

Strasno, ovo na loptu isao nije, nego zbog frustracije ciljao igraca. Strasno, treba mu traziti i nakanadu stete tj. od njegovih roditelja (ako je maloletan) i plus zabranu bavljenja fudbalom do daljnjeg.

avatar
Agent Provocateur
Thursday, 04.10.2018
20:49

Razmisljao sam na tu temu ranije. Kako sada vanfudbalskim putem ( znaci mimo suspenzije na ne znam 1 godinu ili na 10 utakmica i kazne ) naplatiti to sto je ovaj oduzeo klincu ? To je nesto sto bi trebalo uvesti obavezno, da bi ljudi prestali da rade ovakve stvari. Ok mozda ne bi bio novi Nesta ili Kanavaro ali recimo da bi za solidnu karijeru inkasirao desetine ako ne i stotine miliona ( zavisi od toga koliko uspe ) sto od ugovora sto od bonusa a posebno od sponzora i svega ostaloga ( instagrami i ostali vidovi zarade ). Ovaj se iznervirao i sada decko po prvim procenama treba da ima 4 operacije u sledece dve godine jer mu je pokidao sve u kolenu i polomio isto. Znaci lateralne, kolateralne, prednji i zadnji ukrsteni ligament i sva meka tkiva su otisla plus lom - ako sve uspeju da zakrpe sutnuce loptu za 3 godine a izgubiti toliko u ovom uzrastu je kraj karijere - a to je najbolji scenario. Najgori je da nikada ne povrate funkciju kolena do te mere da moze da igra fudbal osim sa svojim detetom u parkicu i to i tada da nosi steznike.

avatar
Agent Provocateur
Friday, 05.10.2018
18:34

Nema konkretnih parametara, da. Niko ne moze u cent proceniti 'stetu' ali to odsustvo konkretnih parametara ne znaci da se posredno ne moze utvrditi da je steta ogromna a takvi sistemi jos ne funkcionisu ni u okviru zakona ni u okviru asocijacija. Recimo u okviru Fife i Uefe, moglo bi uvesti namerno i nenamerno povredjivanje protivnika - pa u skladu sa povredom i posledicama u kombinaciji sa namerom ide i suspenzija i kazna. Npr ovde bi diskutabilno odredili nameru sa 100% sigurnosti ali recimo neki lakat bacen negde tri metra od lopte lagano. Ali ovde bi lako na osnovu posledica mogli da opale ban od tri godine npr - to niko ne spori. Sledeci put bi napadac drugacije isao u blok, a posle jedno 5 takvih suspenzija igrao bi se fudbal a likovi poput Fernanda Kouta, Marka Materacija i ostalih bi isli u legendu, mi da prepricavamo unicima kakav je nekad fudbal bio kao meni cale sto je pricao kako su Bugari valjda jurili Pelea po terenu da ga povrede 1966. Ali to je dovelo do crvenog kartona, ne mora valjda neko da ubije Mesija ili Ronalda da bi uveli konkretnije kazne od tri utakmice + 5000 funti ?

avatar
Agent Provocateur
Friday, 05.10.2018
12:53

Ne ne, znam zakon i kod nas i napolju, nisam na to mislio. Kako SRAZMERNO naplatiti stetu ? Taj sto ga je povredio i njegovi roditelji i uza i sira rodbina i komsije i sve koje su sreli u prolazu i njihova rodbina itd nemaju svi zajedno ni jednu desetinu para sa sve nekretninama da obestete ono sto je ovaj mali izgubio.

avatar
Čeki
Friday, 05.10.2018
01:54

Po nasem krivicnom pravu, ako je povreda naneta s namerom da se osteti protivnik i van okvira pravila sporta, ide novcana kazna (placa roditelj ili njihovo dete u zavisnodti od uzrasta u ovom slucaju).

avatar
Agent Provocateur
Thursday, 04.10.2018
18:11

Jel ovaj drugi bar dobio jedno 5 godina zabrane za ovaj pokusaj ubistva ?

avatar
GillesSimon
Thursday, 04.10.2018
18:20

Druze ima li klip kakav? Ako ima bi l link postavio?

avatar
Agent Provocateur
Thursday, 04.10.2018
20:42

Klikni na ovu insta sliku gore i kada ti se otvori njegov profil videces da je taj post ( koji je na slici ) iz dva dela - prvi je ova slika a kad skrolujes na desno drugi je video snimak incidenta. Gledas na svoju odgovornost, znaci video sam neznije klanje svinja tupim sekirama.