Okslejd-Čemberlen: ''FA kup bi učinio sezonu boljom''

Autor: Beta Beta
petak 26.05.2017.
15:29
Izvor: Beta

Fudbaler Arsenala Aleks Okslejd-Čemberlen rekao je danas da bi osvajanje FA kupa učinilo sezonu mnogo boljom za londonski klub.

Beta/Dave Howarth/PA via AP
Beta/Dave Howarth/PA via AP

Povezane vesti

Arsenal je takmičenje u prvenstvu završio na petom mestu na tabeli i prvi put posle 20 godina neće igrati u Ligi šampiona.

Ekipa Arsena Vengera će u subotu od 18.30 na londonskom Vembliju igrati protiv šampiona Čelsija u finalu FA kupa.

"U prilici smo da osvojimo trofej. Osvajanje trofeja je najvažnije u fudbalu. To će biti bonus, da završimo sezonu na pozitivan način", rekao je Okslejd-Čemberlen, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Tokom sezone navijači Arsenala su zbog loših rezultata protestovali protiv trenera Vengera i tražili od njega da ode iz kluba. Venger je u Arsenalu od 1996. godine, a u sredu je rekao da "ne zna" da li će mu utakmica sa Čelsijem biti poslednja u klubu.

Ako Arsenal pobedi Venger će osvojiti sedmi FA kup, a uz to osvojio je i tri šampionske titule.

"Sezona je bila čudna, a ako pogledate tabelu videćete da smo osvojili 75 bodova. Pre nekoliko godina, sa toliko bodova bismo bili u drugačijoj situaciji. Vremena se menjaju i morate da idete napred sa ostalim kvalitetnim ekipama. To nismo uspeli da uradimo u ligi i zato nismo medju četiri najbolja tima. Želeli smo bolji plasman na tabeli i od toga ne možemo da se sakrijemo. Želimo ovaj trofej, on je važan i sigurno bi podigao moral ekipi za narednu sezonu", naveo je Okslejd-Čemberlen.

Britanski mediji spekulisali su da bi Arsenal mogle da napuste dve velike zvezde kluba Aleksis Sančes i Mesut Ozil, kojima ugovor ističe naredne godine.

Uprava Arsenala je navodno ponudila 28-godišnjem Čileancu nedeljnu platu od 300.000 funti, dok je 28-godišnji Nemac odbio ponudu od 250.000 funti nedeljno.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke